ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διαγραφή του χρέους απαίτησε ο Αλέξης από τον Μάριο Ντράγκι

Διαγραφή του χρέους απαίτησε ο Αλέξης από τον Μάριο Ντράγκι

Το θέμα της απομείωσης του Ελληνικού δημόσιου χρέους έθεσε στον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αλέξης Τσίπρας, προτάσσοντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μεγάλου μέρους και ρήτρα ανάπτυξης.
«Χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού δημόσιου  χρέους, ρήτρα ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει  πορεία προς τα μπρος με αναπτυξιακή προοπτική, δε θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη δίνη της οικονομικής κρίσης» είπε στο Μάριο Ντράγκι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ μίας λύσης « αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε στη Γερμανία το 1953».
Όπως πληροφορείται η Kontranews ο κ. Τσίπρας έθεσε και θέμα Στουρνάρα από τη θεσμική του ιδιότητα, μεταφέροντας την άποψη πως ο Διοικητής της ΤτΕ πρέπει να είναι ένα πρόσωπο με κύρος που να προκύπτει μέσα από διαβουλεύσεις και πλειοψηφίες. Περνώντας το κατώφλι της έδρας της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να καταθέσει τόσο τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να περιγράψει την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας έπειτα από 4 χρόνια εφαρμογής σκληρής μνημονιακής πολιτικής λιτότητας.
«Τα μέτρα της ΕΚΤ δεν είναι αρκετά»
Στον απόηχο των ευρωεκλογών και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην πρώτη θέση  ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στον «super Mario» τις θέσεις του κόμματός του, αναφορικά με το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση, ενώ άσκησε κριτική στο σκέλος που αφορά στις δράσεις της ΕΚΤ: «τα νέα μέτρα που έλαβε την προηγούμενη βδομάδα η ΕΚΤ είναι μεν σε θετική κατεύθυνση για την Ευρώπη, αλλά δεν είναι αρκετά, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, εξαιτίας του αποπληθωρισμού αλλά και της πολύ άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, που δεν μπορούν να παρέχουν εγγυήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Τέλος, έκανε λόγο για «μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, από τον συνδυασμό δράσεων της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπό την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» η οποία θα έδινε τη δυνατότητα για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο προσανατολισμένο αποκλειστικά σε παραγωγικές επενδύσεις.