ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ενώ το πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων επιζητεί ικανοποίηση στο μουντιάλ της Βραζιλίας, η πατρίδα ολόκληρη παραδίδεται προς ικανοποίηση κάθε είδους μικροσυμφέροντος...

Μεταξύ Ελληνικής Ακτής και της Ακτής Ελεφαντοστού χάθηκε εντελώς η αξιοπρέπεια των ΜΜΕ και της πολιτικής…
Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Η Ελλάδα αγωνία και προσεύχεται για νίκη-πρόκριση επί της Ακτής του Ελεφαντοστού, την ίδια ώρα που στη «θερινή βουλή» στήνεται το παιχνίδι για μεγάλη και καθοριστική ήττα του δημόσιου χαρακτήρα των ελληνικών ακτών.
Ο έλληνας βλέπει μουντιάλ και η ψυχή του δονείται από την...
ένταση για την επικράτηση επί της Ακτής Ελεφαντοστού, την ίδια ώρα που η δική του ακτή παραδίδεται προς πώληση και κάθε είδους ιδιωτική κατάληψη και  εκμετάλλευση! 
Αυτό, παράλληλα με την θεσμοθέτηση της άναρχης τσιμεντοποίησης των πάντων με την διαδικασία φαστ τρακ – μια μέθοδο ισοπέδωσης του αντιπάλου της Ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πολύ θα ήθελαν να δουν ως σύστημα-Σάντος εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού οι έλληνες πατριώτες και πατριώτισσες!
Η ελληνική κυβέρνηση σαρώνει τον ελληνικό δημόσιο χώρο και κάθε έννοια νομιμότητας στην χώρα, φορτώνοντας με γκόλ το φυσικό περιβάλλον, τον ήδη τραγικά επιβαρυμένο αστικό ιστό των πόλεων και κάθε έννοια συντεταγμένης πολιτείας.
Ενώ το πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων επιζητεί ικανοποίηση στο μουντιάλ της Βραζιλίας, η πατρίδα ολόκληρη παραδίδεται προς ικανοποίηση κάθε είδους μικροσυμφέροντος. Βλέπετε, οι ακτές, τα δάση και τα βουνά, όπως και η οικολογικά οριζόμενη πολεοδομία δεν ψηφίζουν… άσε που αν ψήφιζαν θα μαύριζαν αυτούς που τους μαυρίζουν και έτσι οι αυτοπροβαλλόμενοι ως εχθροί του «ποπουλισμού» και «περονισμού», καραγκιόζηδες της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, θα βούλιαζαν στην χωματερή της ελληνικής πολιτικής ιστορίας!
Μια λοιπόν και δεν ψηφίζουν φυσικοί πόροι και αστικά πολεοδομικά αγαθά, αλλά πελάτες-κομμάτων, ας γίνουν όλα τσιμέντο και εφήμερο κέρδος για τον εργολάβο, τον καταπατητή και τον μάγκα της διπλανής πόρτας, μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας. Για τον κάθε τσίφτη και καραμπουζουκλή της αυθαιρεσίας και των αυθαιρέτων, που σε λίγο καθισμένος μπροστά στην οθόνη θα εκστασιάζεται με την ιδέα της «καταπάτησης» ακόμη και της Ακτής Ελεφαντοστού, για να ικανοποιηθεί φαντασιακά η εθνική μας αξιοπρέπεια, την ίδια ώρα που αυτή κατεπειγόντως καταπατάται με την αλλαγή των χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια, για «να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι δεσμεύσεις της χώρας», τα «προαπαιτούμενα για την δόση», όπως λένε οι κυβερνητικοί και όσοι τους υποστηρίζουν!
Για τα προαπαιτούμενα για την ψήφο των αεριτζήδων των αγορών και την ψήφο των διεφθαρμένων ψηφοφόρων-πελατών που κατασκεύασαν με ιδιαίτερο μεράκι οι πολιτικάντηδες του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μάλλον πρόκειται και αυτό καταλύει κάθε έννοια αξιοπρέπειας εντός του κυριάρχου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.  
Ελάτε άθλιοι της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς να μιλήσετε ξανά για τον λαϊκισμό των αντιπάλων σας! Ελάτε, μετά και από αυτό το καινούργιο μπαράζ νομοθετημάτων, με τα οποία σαρώνονται όλες οι πολεοδομικές διατάξεις που προστάτευαν τα πλέον πολύτιμα αγαθά στην Ελλάδα, να μιλήσετε εκ νέου για ποπουλισμό και περονισμό! Εδώ δεν έχουμε προσαρμογή της κυβέρνησης στην τρόικα, αλλά προσαρμογή της τρόικας στο ρουσφετολογικό πνεύμα μιας κυβέρνησης παλαιοκομματικών που δεν ντρέπονται να εμφανίζονται ως εκσυγχρονιστική φάρσα.
Υπάρχει χειρότερη μορφή λαϊκισμού από την ρουσφετολογική μετατροπή των κατεξοχήν δημόσιων αγαθών σε ιδιωτικό εμπόρευμα; Υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα από την λογική της ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού και της πλήρους πολεοδομικής απορρύθμισης, που δικαιώνει τους βασιλείς και υπηκόους του Κράτους Αυθαιρεσίας, ενώ τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να βάζουν γκολ στην εστία των φυσικών μηχανισμών που αναπαράγουν με ένα αξιοπρεπή για την ελληνική κοινωνία τρόπο, την ζωή στην πατρίδα μας;   
Δεν υπάρχει! Εδώ πλέον η απομυθοποίηση της λαϊκιστικής, μαζικά πλέον ρουσφετολογικής και κομπιναδόρικης πολιτείας του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας οδηγεί στο φάσμα της πολιτικής αισχρότητας. Και η αισχρότητα δεν έχει καμία ασφαλώς σχέση με την αξιοπρέπεια. Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ σήμερα το πρωί λίγες σχετικά εφημερίδες να θέτουν το πρόβλημα με το νέο, μεγάλο οικολογικό και πολεοδομικό σκάνδαλο, το οποίο συναρτάται ασφαλώς με την σκανδαλωδώς πρόωρη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.
Λίγοι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι, άραγε, τι κάνουν; Μπίζνες, μετατρέποντας αυθαίρετα ακόμη και την έννοια της εθνικής αξιοπρέπειας! Αξιοπρέπεια, κατ’ αυτούς, είναι να βάλουμε γκολ στην Ακτή Ελεφαντοστού και όχι να αποκρούσουμε τα γκολ εις βάρος της εθνικής εστίας μας, η οποία κατάντησε ξέφραγο αμπέλι,  υπό την αιγίδα της τρόικας, την διαιτησία του ΔΝΤ και τις πολιτικάντικες ντρίπλες εναντίον της δημοκρατίας, των παιχτών που κυριαρχούν στο εσωτερικό του γηπέδου της Ελλάδας! Σε μια εστία όπου ακόμη και τα θεαματικά γκολ εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος δεν προκαλούν πλέον «σοκ και δέος» στο τηλεοπτικό κοινό. Υπάρχει σοβαρό ηθικό ζήτημα εδώ, με την ελληνική εστία που λαμβάνει την μορφή… Open Range για κάθε «παιχταρά» μιας ολοένα και πιο απορρυθμισμένης – χαοτικής αγοράς!