ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

: Γιατί οι παντρεμένοι βαριούνται να…κάνουν σεξ



Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παντρεμένων και εκείνων που έχουν μακροχρόνια σχέση, νιώθουν παρόμοια βαρεμάρα, ενώ το αντίθετο, είναι μάλλον η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.


Το ινστιτούτο έρευνας σεξουαλικής συμπεριφοράς Sex Health Research, διεξήγαγε μια πρωτότυπη έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό να κατανοήσουν οι επιστήμονες τι οδηγεί ένα ζευγάρι στην σεξουαλική ανία. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 ζευγάρια.

Έξi στους 10 παντρεμένους, ή σε πολύχρονη σχέση, δήλωσαν ότι έχουν βαρεθεί την σεξουαλική τους ζωή με τον/την σύντροφο τους, αλλά όμως δεν επιθυμούν να αλλάξουν σύντροφο, αφού ο εραστής/ερωμένη, έχει μάθει τι μπορεί να τους απογειώσει, όταν (και … όποτε), κάνουν έρωτα.

Οι “βαριεστημένοι” ερωτικά σύντροφοι, δν θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή είναι κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει γενικότερα τη σχέση τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Αν μια κατάσταση γίνει μόνιμη, τότε επηρεάζει και μάλιστα υποσκάπτει τα θεμέλια (όσο γερά και να είναι) μιας σχέσης. Οι ίδιοι επίσης υποστήριξαν πως αν το κρεβάτι τους εμπλουτίζονταν με διαφορετικές συνήθειες, τότε η ερωτική φλόγα θα άναβε πάλι και δν θα θεωρούσαν το σεξ με τη σύντροφο τους, σαν μια αγγαρεία