ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» εκπέμπει “S.O.S”



Αγαπητοί μας Φίλοι & Υποστηρικτές,
20 χρόνια «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που συμβαδίζουν με 20 χρόνια αγάπης και προσφοράς σας. Από το 1994 οπότε και ιδρύθηκε ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» από “παιδιά” που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης από το 1950 και έπειτα, κάποιοι άνθρωποι θυσίασαν κάτι προκειμένου πάνω από 1.200 παιδιά να ζήσουν στιγμές «οικονομικής και ψυχικής» ανάστασης και συμβουλευτικής υποστήριξης προκειμένου σήμερα να αποτελούν ζωντανό και υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.
Εδώ και 20 χρόνια οι ιδρυτές του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο διαβίωσης που βασίζεται στη δέσμευση πάνω σε πανανθρώπινες αξίες με στόχο να μη βιώσουν άλλα παιδιά αυτά που οι ιδρυτές πέρασαν στα δύσκολα χρόνια της ορφάνιας τους. 
Είναι δεδομένο πως όσα χρόνια και να περάσουν η απώλεια, η έλλειψη του οικείου, της γονικής μέριμνας, οι δυσκολίες διαβίωσης παραμένουν ίδιες και αφήνουν παρόμοια ισχυρά σημάδια στις ψυχές των παιδιών. 
20 χρόνια ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στηρίζει «παιδιά σε κίνδυνο» ανεξάρτητα από ιδεολογικές, πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις και με απόλυτη διαφάνεια η οποία έχει ελεγχθεί πολλάκις από τις κρατικές υπηρεσίες. 
Ο  «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»  δε διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Δεν υπάρχουν κτίρια ή οικόπεδα. 
Υπάρχει μια τεράστια όμως παρακαταθήκη από ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπιστοσύνη του κόσμου που κατά τα 2/3 βρίσκεται εντός Ελλάδος και κατά το 1/3 στο εξωτερικό από όπου προέρχονται οι ιδιωτικές προσφορές της γενναιόδωρης αγάπης προς τον πλησίον. Αυτές οι ατομικές δωρεές επέτρεψαν μέσα στα χρόνια αυτά την ανάπτυξη διαφορετικών δραστηριοτήτων :
  • Μηνιαία οικονομική υποστήριξη     
  • Ηθική  και ψυχολογική υποστήριξη 
  • Τρόφιμα, Ρούχα, Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικα δώρα
  • Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 
  • "ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί σε κίνδυνο" Η πρώτη Παιδική Στέγη - Οικογενειακή Εστία  στην Ελλάδα για «παιδιά σε κίνδυνο» 
Από το Δεκέμβριο του 2010, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» λειτούργησε και το νέο μοντέλο στέγασης 3-5 παιδιών της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο. Πρόκειται για παιδιά που η φροντίδα και η επιμέλειά τους αφαιρέθηκε από τους φυσικούς γονείς και αποδόθηκε ολικά στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», μετά από δικαστική απόφαση.Έχοντας λάβει Ειδική Πιστοποίηση φορέων κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο (ΦΕΚ 1129/τ.Β΄/10-04-2012) και έχοντας ξεκινήσει πάρα πολλές νέες συνεργασίες καθώς και την πρωτοβουλία υποστήριξης των παιδιών με ειδικούς «κουμπαράδες» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» σε πληθώρα επιχειρήσεων της Κατερίνης (πάνω από 120 σημεία σήμερα), οι παραπάνω δράσεις υποστηρίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Όσοι από εσάς νιώθουν την ιδιαίτερη ανάγκη οτι μπορούν να συνδράμουν ενεργητικά πλέον και να εμπλακούν στην προστασία των παιδιών αυτών με το αναλάβουν την καθημερινή και συνεχή φροντίδα τους ,όπως το νεο μας μοντέλο έχει σχεδιαστεί το οποίο είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα,με το να γίνουν οι "γονείς" των παιδιών αυτών και να προσδώσουν στις αθώες αυτές υπάρξεις αληθινό νόημα και πραγματική σημασία...τότε θα ήμασταν περιχαρείς να επικοινωνούσατε μαζί μας για να κάνουμε μια Νέα Αρχή για τα παιδιά μας αλλά και για μας!
Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τους πάντες αλλά η μεγάλη διαφορά είναι πως ο καθένας μας στο οικογενειακό του περιβάλλον έχει κάπου να πιαστεί, ενώ τα παιδιά που ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στηρίζει δεν έχουν επιλογές. Μόνο η αβίαστη και διαρκής ενίσχυση εκ του περισσεύματος της καρδίας του καθενός μας μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της υποστήριξης τους σε οικογενειακό περιβάλλον..
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Δρ.Κων/νος Μουρούτης
President of Benjamin Child Support Society
Director in New Life Institute
Physiatrist-Neuroscientist MD,PhD,ScD(Med).

Address:BENJAMIN CHILD SUPPORT SOCIETY 
PO Box 208, Pieria-Katerini, Greece, 60100 
Tel/Fax.:+30 23510 31419


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"