ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Πάνω από 100 νεκροί σε δύο μέρες από τον Έμπολα


Σε τουλάχιστον 1.350 ανέρχονται οι νεκροί της φονικής επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε 
ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με 106 νέους θανάτους να καταγράφονται μεταξύ 17 και 18 Αυγούστου.

Τα ανθρώπινα κρούσματα ανέρχονται σε 2.473, με το ποσοστό θνησιμότητας να αγγίζει το 55%.

Παράλληλα, ο Οργανισμός προειδοποιεί για ελλείψεις σε «καύσιμα, τρόφιμα και βασικές προμήθειες» στις χώρες που πλήττονται από την ασθένεια.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν απότομη αύξηση των θανάτων στη Λιβερία, όπου πλέον έχουν καταγραφεί 576 θάνατοι. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναστείλουν την εξάπλωση του ιού, οι τοπικές Αρχές έθεσαν σε καραντίνα την φτωχή συνοικία Γουέστ Πόιντ στην πρωτεύουσα Κόνακρι, όπου κατοικούν περίπου 50.000 άνθρωποι.

Το Γουέστ Πόιντ ήταν η περιοχή όπου το βράδυ του Σαββάτου όχλος λεηλάτησε ιατρικό κέντρο όπου νοσηλεύονταν σε απομόνωση ασθενείς του Έμπολα, κλέβοντας κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα των ασθενών. Το περιστατικό προκάλεσε φόβους για νέα κρούσματα δεδομένου ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών.

Πέραν της Λιβερίας, η επιδημία πλήττει τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και σε μικρότερη κλίμακα η Νιφγρία, πολυπληθέστερη χώρα της Μαύρης Ηπείρου.