ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σαλάτα με σπανάκι, ροδάκινα ή μάνγκο, τραγανό μπέικον, αμύγδαλα και λεμονάτη βινεγκρέτ

SALATA SPANAKI RODAKINA MPEIKON AMYGDALA_exo

Chef Ιωάννα Σταμούλου

Ιωάννα Σταμούλου

Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από τη λεμονάτη βινεγκρέτ. Το τρυφερό σπανάκι τους ταιριάζει ιδανικά.
SALATA SPANAKI RODAKINA MPEIKON AMYGDALA
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 250γρ. σπανάκι (baby), μόνο τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 ροδάκινο με τη φλούδα του, σε λεπτές φέτες
  • 50γρ. μπέικον, σε καρεδάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
  • Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (ζεσταμένο για να είναι ρευστό)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα αμύγδαλα φιλέ να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει κι αυτό.

Βήμα 3

Απλώνετε τα φύλλα του σπανακιού σε σαλατιέρα και από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τις φέτες των ροδάκινων. Πασπαλίζετε με το τραγανό μπέικον και τα αμύγδαλα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο multi. Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε και σερβίρετε.