ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Έρευνα: το στοματικό σεξ κάνει καλό στις γυναίκες!

stomatiko

Τα αποτελέσματα έρευνας του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σχετικά με την επίδραση του στοματικού έρωτα στην ψυχολογική υγεία των γυναικών φέρνουν... ικανοποίηση σε άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στην επιστημονική επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν περισσότερο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους.
Για τις ανάγκες της έρευνας το επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό εξέτασε τις περιπτώσεις 293 γυναικών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ανδρικό σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αλλά βοηθούν τις γυναίκες να έχουν καλύτερο ύπνο και να αναπτύξουν περισσότερο τα συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.
Αναλυτικότερα, το αντρικό σπέρμα περιέχει κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας, οιστρόνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση, θυροτροπίνη, ορμόνη η οποία βοηθάει να καταπολεμήσει ο οργανισμός την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη και μελατονίνη, η οποία βοηθάει τη γυναίκα να έχει καλύτερης ποιότητας ύπνο!
Μάλιστα, οι γυναίκες που δεν επιδίδονταν σε στοματικό σεξ, σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα παρουσίαζαν όμοια συμπτώματα κατάθλιψης με εκείνες τις γυναίκες που απείχαν εντελώς από κάθε σεξουαλική επαφή.