ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των ληστών

Fouskoto-570
Το δεκάμετρο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο για να διαφύγουν από την Στερεά Ελλάδα προς την Πελοπόννησο, φαίνεται πως είναι τελικά το σημείο- κλειδί των ερευνών της αστυνομίας για την ταυτότητα των δραστών.
Από τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταυτότητες των δραστών της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας, βρέθηκαν εκτός από τα  δακτυλικά αποτυπώματα του 35χρονου Γιώργου Πετρακάκου και ενός ακόμα από τους δράστες, ενώ ο τρίτος έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες.
Όπως είχε αποκαλύψει το koolnews.gr ένας από τους ληστές μόλις έφτασαν στην παραλία με το σκάφος, έβγαλε την μπλούζα του, της έβαλε φωτιά και την έριξε μέσα στο φουσκωτό στο οποίο υπήρχαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό προκειμένου να το πυρπολήσουν. Κάτι όμως που δεν έγινε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να διαφύγουν από το σημείο με δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν.
Οι ομοιότητες με τη ληστεία σε τράπεζα των Σπετσών
Έπειτα από το νέο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πλέον πως πίσω από την κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο βρίσκεται ομάδα ποινικών που συνεργαζόταν ο φυλακισμένος αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης.
Ο τρόπος που έδρασαν οι ληστές είναι ολόιδιος με τη ληστεία σε τράπεζα των Σπετσών το 2012 από την ομάδα των ποινικών του Μαζιώτη στην οποία συμμετείχε και πάλι ο Γιώργος Πετρακάκος. Και σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα είχε διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος που λήστεψαν.
Είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο διαφυγής τους
Παράλληλα η αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά το δρομολόγιο διαφυγής που ακολούθησαν οι δράστες αφού όπως αποκάλυψε το koolnews οι ληστές από την περασμένη Δευτέρα έκαναν πρόβες στον Κορινθιακό κόλπο με το φουσκωτό για να βεβαιωθούν πως όλα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο τους. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο koolnews ότι από τις αρχές της εβδομάδας έβλεπαν στο σκάφος δύο νεαρούς άνδρες και έναν μεγαλύτερο να βάζουν τη νύχτα το φουσκωτό στη θάλασσα και να το ξαναβγάζουν κάθε πρωϊ περίπου στις 9.