ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις 25άρες;


sexy-couple-beach-428x341 large
Κοντά στα 18 ή στα 30; Ποια είναι η ιδανικότερη ηλικία της ερωτικής συντρόφου για έναν άνδρα;

Σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκονται οι άνδρες θεωρούν ως  ιδανική ηλικία για τις ερωτικές συντρόφους τους τα 24-25 χρόνια, αλλά οι γυναίκες προτιμούν τους λίγο μεγαλύτερους από αυτές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη Φινλανδών επιστημόνων, σε 12.600 άτομα, οι ηλικίες των 24 και 25 ετών αναδείχθηκαν ως οι ιδανικές για τους άντρες, ανεξάρτητα από την δική τους ηλικία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι μία εξελικτική προτίμηση, που αναπτύχθηκε διότι οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο γόνιμες και ώριμες και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν και να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους.
Από την άλλη, οι γυναίκες σκέφτονται εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τους λίγο μεγαλύτερους άντρες - με τη διαφορά να παρουσιάζει διακύμανση αναλόγως με την δική τους ηλικία, αλλά να είναι της τάξεως των τεσσάρων ετών το πολύ.
Επιπλέον, οι προτιμήσεις τους και η πραγματικότητα δεν απέχουν ιδιαιτέρως. Με εξαίρεση τις γυναίκες στα τέλη της εφηβείας και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής που προτιμούν άντρες κατά μέσον όρο 4 χρόνια μεγαλύτερους από τις ίδιες, όλες οι άλλες προτιμούν και επιλέγουν τους συνομηλίκους τους ή έστω τους άντρες που είναι κατά μέσον όρο ένα-δύο χρόνια μεγαλύτεροι από αυτές.
Πως το εξηγούν οι ειδικοί; Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι λίγο μεγαλύτεροι άντρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαθέτουν τα χρήματα και τη σταθερότητα που απαιτείται για να στηρίξουν μια οικογένεια.