ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Για βαζελίνη, ξεχάστε το!


Παλαιότερο στιγμιότυπο από συνάντηση
Μέρκελ-Σαμαρά, οπότε είχαν διαφανεί τα
πρώτα δείγματα θαυμασμού της Γερμανίδας
Καγκελαρίου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Καθαρή ζήλεια και φθονερά συναισθήματα της Άγκελα Μέρκελ για τον Αντώνη Σαμαρά και τις επιτυχίες του διαμορφώνουν, δυστυχώς, ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα γύρω από την πολυδιαφημισμένη συνάντηση των δυο τους στο Βερολίνο. Και στην πραγματικότητα την προκαταλαμβάνουν.

Για να γίνω σαφέστερος, υπενθυμίζω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο, με καμάρι στις αποσκευές του την θεαματική και αδιαμφισβήτητη επιστροφή της ελληνικής Οικονομίας στην ανάπτυξη, την ίδια ώρα που η δύσμοιρη Γερμανία βιώνει, πολύ προβληματισμένη και ανήσυχη, τη συρρίκνωση της δικής της Οικονομίας.

Έτσι, η προβολή της συνάντησης από τα Μ.Μ.Ε. θα καταστήσει προφανές στους Γερμανούς ψηφοφόρους και φορολογούμενους ότι η Άγκελα Μέρκελ ναι μεν πέτυχε να πυροδοτήσει...
την ελληνική Οικονομία, και μάλιστα αρκούμενη γι αυτό μόνο σε μια ελληνική κυβέρνηση μαριονέτα όλη κι όλη, αλλά, αντιθέτως, απέτυχε να κάνει το ίδιο και για τη δική της πατρίδα, και τούτο παρά το γεγονός ότι ήταν η ίδια αυτοπροσώπως παρούσα στο Βερολίνο και είχε πλήρη και καθαρή εικόνα της εκεί κατάστασης.

Θα της είναι, λοιπόν που λέτε, από δύσκολο έως αδύνατο να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους συμπατριώτες της για τούτη την αντίφαση, και θα αναγκασθεί να παραδεχθεί, μέσα της, ίσως και δημόσια επιτέλους, τη μεγαλοφυΐα του Αντώνη Σαμαρά. Θέλει-δεν θέλει, μετά από τη δυσάρεστη τροπή που έχουν πάρει τα γερμανικά οικονομικά, θα ζητήσει μια δήλωση στήριξης από τον Αντώνη Σαμαρά. Όμως νομίζω ότι ο Έλληνα Πρωθυπουργός δεν έχει καμιά διάθεση να της κάνει ένα τόσο μεγάλο χατήρι. Ίσα-ίσα που φοβάμαι μήπως, αντί να της χαρίσει μια τέτοια δήλωση, της πάρει και το βρακί.

Κατόπιν τούτων, όπως αντιλαμβάνεστε, ματαιοπονούν όσοι αγωνιούν για ελαφρύνσεις ή άλλης μορφής βελτιώσεις του προγράμματος. Για βαζελίνη ούτε λόγος να γίνεται. Λεπτομέρειες στα Δελτία των οκτώ.

by Sotos