ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα και σήμερα

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα και σήμερα

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σε ισχύ είναι και σήμερα τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Σήμερα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποραδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (8 με 9 μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς). Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.