ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δάμης Χρυσίδης νέος υπεύθυνος στην ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο γνωστός προπονητής και παλιός καλαθοσφαιριστής Δάμης Χρυσίδης ορίσθηκε από τον Πιερικό Αρχέλαο ως υπεύθυνος της ακαδημίας μπάσκετ του συλλόγου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.


Ο Δάμης Χρυσίδης στελεχώνει την προπονητική ομάδα της ακαδημίας μπάσκετ εδώ και δύο χρόνια και όπως όλοι, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά και στους γονείς.

Ο νέος υπεύθυνος ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα ως αθλητής από τις ακαδημίες το 1985 και συμμετείχε στη κατάκτηση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ το 1990, στην κατάκτηση πέμπτης θέσης στην τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων, στην Κεφαλονιά, όπου αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Το 1991 συμμετείχε με τον Πιερικό που πήρε το εφηβικό  πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ και την πρώτη θέση στην τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Βόλο. Το 1992 συμμετείχε με την εθνική ομάδα των παίδων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές Μεσογειακό Πρωτάθλημα στη Σμύρνη και το 1993  στο Μannheim της Γερμανίας με αργυρό μετάλλιο, το χάλκινο μετάλλιο στο Rotterdam της Ολλανδίας και το χρυσό μετάλλιο στο Dimitrofgrand της Βουλγαρίας, όπως και την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό της Σαμσούντας. Εκτός από τον Πιερικό Αρχέλαο, αγωνίστηκε στις ανδρικές ομάδες ΒΑΟ, της Σιάτιστας, του Φιλίππου Βεροίας, των Δαιδάλων, της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων.

Το 2006 ήταν στην προπονητική ομάδα του S.B.C. (Salonica Basketball Camp) με επικεφαλής τον coach κ. Θ. Ροδόπουλο και με τις εθνικές ομάδες ήταν 42 φορές διεθνής. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και μέλος του ΣΕΠΚ.

Τέλος, για τα νέα του καθήκοντα στον Πιερικό Αρχέλαο δήλωσε: «Η θέση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και ευχαριστώ από καρδιάς τη διοίκηση του συλλόγου που μου εμπιστεύεται τον πιο ευαίσθητο τομέα τον συλλόγου. Και εγώ προσωπικά και όλοι οι προπονητές μας που είναι επιλεγμένοι, με την πείρα μας και την αστείρευτη διάθεσή μας, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη συνολική εικόνα στην ακαδημία μας. Δηλαδή, συμμετοχή, παιδεία, αγωνιστική πρόοδος και κύρια μαθητική πρόοδος».