ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο καλό μας κάνει το σεξ;


sex2
Πόσο καλό μας κάνει το σεξ; Πέραν της ερωτικής απόλαυσης και φυσικά της αναπαραγωγής και του οργασμού, το σεξ σύμφωνα με έρευνες μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους, μειώνει το άγχος και προστατεύει από ιώσεις!
Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το σεξ παρέχει μοναδικά οφέλη, τα οποία δεν είναι γνωστά στους περισσότερους ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτά, η μείωση του άγχους, η προστασία από ιώσεις και η μείωση του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη!
Μειώνει το άγχος
Άνδρες και γυναίκες έλαβαν μέρος σε μία μελέτη που κρατούσαν ημερολόγια της σεξουαλικής δραστηριότητάς και έπρεπε να δώσουν ομιλία ενώπιον κοινού, μία δραστηριότητα που προκαλεί έντονο στρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έκαναν το περισσότερο σεξ είχαν την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση στη διάρκεια της ομιλίας.
Σεξ = ευτυχία
Είναι πολλές οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι το σεξ μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους. Σύμφωνα με μία πρόσφατη στο «The American Economic Review», η σεξουαλική επαφή ήταν η δραστηριότητα που έκανε τις γυναίκες να νιώθουν πιο ευτυχισμένες. Ανάλογη μελέτη με 16.000 εθελοντές έδειξε πως όσοι ανέφεραν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, έκαναν και το περισσότερο σεξ.
Προστασία από ιώσεις
Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται το συστηματικό σεξ μπορεί να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με αρκετές μελέτες. Μία από αυτές έδειξε πως όσοι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη Α, το οποίο υπάρχει στο σάλιο και στους βλεννογόνους του σώματος (όπως στόμα, μύτη, κόλπο) και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού εναντίον των λοιμώξεων. Ωστόσο, όταν κάποιος κάνει σεξ πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α μειώνονται σε σχέση με εκείνα των ατόμων που απέχουν του σεξ.
Καταπραΰνει τον πόνο
Το σεξ μπορεί να σας ηρεμήσει από τον πόνο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Pain» κατά την κολπική διέγερση, η αντοχή της γυναίκας στον πόνο αυξάνεται κατά 36-40% - με την αντίστοιχη αύξηση στη διάρκεια του οργασμού να είναι 74,6%. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα Προφανώς κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο που αμβλύνει το αίσθημα του πόνου, λένε οι ερευνητές.
Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Εκπληκτικά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» και πραγματοποιήθηκε σε 30.000 άντρες. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δείχνει η έρευνα, όσοι άνδρες είχαν την πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του προστάτη. Συγκεκριμένα, οι άνδρες που εκσπερμάτωναν 21 φορές ή περισσότερες τον μήνα, είχαν κατά 33% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη!