ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΕΞΈΛΙΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στο ΦΕΚ η απόφαση της ίδρυσης τριών νέων σχολείων στην Κατερίνη. Πρόκειται για την ίδρυση του 17ου, του 18ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα είναι εξαθέσια. Η απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιεύθηκε στο με αριθμό 2535Β/23-9-2014 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση λαμβάνει υπόψη την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και την εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την ίδρυση των παραπάνω σχολείων προκειμένου να εξυπηρετήσει τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα τρία νέα σχολεία πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα και για το σχολικό έτος 2014-2015, ενώ άμεσα θα παραληφθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Γεγονός που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των υπαρχόντων σχολείων, καθώς το 17ο, το 18ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία θα στεγαστούν στα νέα βιοκλιματικά σχολεία, στις περιοχές του Τιμίου Σταυρού, της Αγίας Άννας και του Βατάν.

Μια εξίσου σημαντική είδηση έρχεται και για το φλέγον θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πτέρυγες των νέων σχολείων πρόκειται να φιλοξενήσουν εκατοντάδες προνήπια, που δεν είχαν απορροφηθεί και έμειναν αναγκαστικά εκτός της δημόσιας εκπαίδευσης.