ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σεξ: μίλα μου, ναι!


erotic talk
Τελικά, τα λόγια στο σεξ δεν είναι περιττά! Τα ζευγάρια που μιλάνε κατά τη διάρκεια του σεξ απολαμβάνουν πολύ περισσότερο την ερωτική πράξη!

Η αμερικανική μελέτη απέδειξε ότι οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα μιλώντας για το σεξ είναι επίσης πιθανότερο να το κάνουν και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ωστόσο, η διαφορά αυτή δεν εξηγεί πλήρως γιατί όσοι μιλούν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πιο ευχαριστημένοι με την ερωτική τους ζωή.

Στη διάρκεια της μελέτης η επιστημονική ομάδα μελέτησε συγκρότησαν δείγμα 207 ατόμων στους οποίους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την αντίληψη τους περί σεξουαλικής επικοινωνίας, ικανοποίησης και την ποσότητα της μη λεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας που αισθάνονταν ότι έχουν κατά την ερωτική πράξη.

Για παράδειγμα οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσο συμφωνούσαν με τη δήλωση «Αγχώνομαι όταν σκέφτομαι ότι πρέπει να πω στον/στην συντροφό μου τι δε μου αρέσει κατά τη διάρκεια του σεξ».

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων των εθελοντών έδειξαν ότι η αντίληψη για την συζήτηση περί σεξ μείωνε την απόλαυση, με το άγχος να σχετίζεται τόσο με την λιγότερη επικοινωνία στο κρεβάτι όσο και με μικρότερη συνολικά ικανοποίηση. Η λιγότερη ερωτική επικοινωνία και η υψηλότερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση σχετίστηκαν με περισσότερη επικοινωνία κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης.

«Η επικοινωνία είναι το κλειδί της απόλαυσης της ερωτικής ζωής», τονίζει η Δρ Μπάντιν, επικεφαλής της έρευνας.