ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

5 οι νεκροί στην Εγνατία - Στον Εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο.
ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 30 τραυματίες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα. Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο οδηγός οδηγείται σήμερα  στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άτομα, καθώς αργά το απόγευμα κατέληξε ένας άνδρας στο χειρουργείο, ενώ τραυματίστηκαν 30.
Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Αργά το απόγευμα, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εγχείρησης, ακόμη ένας άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.
Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».
Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άνοιξε το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια της Εγνατίας Οδού, ενώ το άλλο ρεύμα -εκεί όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο- εξακολουθεί να είναι κλειστό και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στον τόπο του δυστυχήματος που σημειώθηκε  στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, μετέβη ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.
 «Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.
http://www.kathimerini.gr 

- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό μετά το πολύνεκρο τροχαίο

Κόστισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα, που έμειναν κλειστά από τις 10:20 το πρωί εξαιτίας του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας.
Για αρκετές ώρες η κίνηση των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα δόθηκε σε χρήση το ρεύμα της Εγνατίας Οδού από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και αργά το βράδυ επετράπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας