ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κατερίνης



Επιστολή του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κατερίνης για τα απλήρωτα μαθητικά δρομολόγια.Δεν έχουμε άλλα περιθώρια χρηματοδότησης.Την εξόφληση ..
των μαθητικών δρομολογίων των τριών τελευταίων ετών από το Υπουργείο Οικονομικών ζητά με επιστολή του ο Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Κατερίνης, επισημαίνοντας το οικονομικό τέλμα που έχει επέλθει στον κλάδο.

Όπως εξηγεί ο Συνεταιρισμός το ποσό που οφείλεται μέχρι σήμερα αγγίζει τις 470.000 ευρώ και επιφυλλάσεται για την άσκηση δικαιωμάτων προς πάσα κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή αποστέλλεται προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, τους Βουλευτές Πιερίας, τον Υπουργό Παιδείας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Συνεταιρισμός μας αριθμεί περί τα 120 μέλη. Έχουμε όλοι γνώση της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας. Θέλουμε, όμως, να σας καταστήσουμε κοινωνούς και της δικής μας δεινής οικονομικής καταστάσεως, όχι μόνον ως "Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Κατερίνης" αλλά και ατομικά του καθενός από εμάς που το αποτελούμε, εξαιτίας των οικονομικών εκκρεμοτήτων του ελληνικού Δημοσίου προς εμάς, από την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων που έχουν γίνει κατά τα σχολικά έτη 2011-2012, 2012, 2013 και τέλος 2013-2014. Η μεταφορά αφορά κυρίως μαθητές με ειδικές ανάγκες και για το λόγο αυτό η ευαισθησία μας είναι αυξημένη και η υπομονή μας μεγάλη. Η θέση μας όμως εξομοιώθηκε με αυτή του χρηματοδότη της μεταφοράς των μαθητών.

Η οφειλή του κράτους προς εμάς έφτασε το υπέρογκο για εμάς ποσό των 470.000,00 Ευρώ, για το οποίο όμως εμείς έχουμε ήδη καταβάλει φόρο εισοδήματος, έχουμε ήδη καταβάλει τον Φ.Π.Α. που αναλογεί στο ποσό αυτό, έχουμε ήδη πληρώσει τα λειτουργικά έξοδα (καύσιμα που απαιτούνται για τις μετακινήσεις αυτές, φθορές αυτοκινήτων κ.λ.π.), που είναι σημαντικότατα έξοδα για εμάς και αντιστοίχως σημαντικά έσοδα για το κράτος.

Η οικονομική εκκρεμότητα αυτή του κράτους προς εμάς, έχει φέρει τον καθένα μας σε δεινή οικονομική κατάσταση, διότι ενώ αναμένουμε να λάβουμε ο καθένας το ποσό των 25.000,00 Ευρώ περίπου, σήμερα έχουμε αθεώρητα ασφαλιστικά βιβλιάρια λόγω αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε απλήρωτα τα φροντιστήρια των παιδιών μας, έχουμε απλήρωτες δόσεις δανείων κ.λ.π. και όλα αυτά κάνουν την καθημερινότητά μας ανυπόφορη.

Γίνεται κατανοητό, από όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, ότι εμείς χρηματοδοτούμε, από τα ανύπαρκτα εισοδήματά μας, το κοινωνικό έργο της μεταφοράς των μαθητών, ενώ ως επαγγελματίες οφείλουμε σε διάφορους τρίτους πιστωτές μας, οι δε οικογένειές μας έχουν φθάσει στα όρια ακραίας ανέχειας.

Έχουμε επανειλημμένα επισκεφτεί την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το πρόβλημά μας, παρ' όλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση.

Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι μόνοι που δεν έχουμε καμία ευθύνη για την εμπλοκή του θέματος της μη καταβολής του οφειλόμενου ποσού των 470.000,00 Ευρώ από το κράτος προς εμάς, είμαστε εμείς οι επαγγελματίες, που μέχρι και σήμερα επιδεικνύουμε την κοινωνική μας ευαισθησία, αλλά πλέον πρέπει να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Απευθυνόμενοι λοιπόν προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και παράλληλα να σας αναφέρουμε ότι εμείς αισθανόμαστε περήφανοι για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύουμε ως κλάδος. Εάν τώρα αισθάνεστε και εσείς υπερήφανοι που εισπράξατε από εμάς το φόρο εισοδήματος και το Φ.Π.Α. για έσοδα τα οποία δεν μας έχετε καταβάλλει από υπαιτιότητα δική σας και σε καμία περίπτωση δική μας αγνοείστε την παρούσα επιστολή μας. Διαφορετικά ζητούμε την άμεση καταβολή του οφειλόμενου από εσάς ποσού των 470.000,00 Ευρώ, γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση δικαιωμάτων μας προς πάσα κατεύθυνση.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού

Παρθενίδης Γεώργιος
http://www.pierikoiantilaloi.gr