ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ηλεκτρονικό τσιγάρο – "χειροβομβίδα" προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε καπνιστή

Σοβαρό τραυματισμό είχε ο 40χρονος David Aspinall από το Wigan της Μεγάλης Βρετανίας εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όλα σύνεβησαν ενώ κάπνιζε ένα ηλεκτρονικό τσιγαρο. Ο Aspinall, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί τρία χρόνια θεραπεία για να ανακάμψη ξαφνικά ένιωσε έντονη θερμότητα που τον έκαψε στα δάχτυλα και το πέταξε στο πάτωμα. Τότε το τσιγάρο εξερράγη σαν χειροβομβίδα με τόση ένταση που οι φακοί επαφής που φορούσε ο άντρας εκτοξεύτηκαν από τα μάτια του.
Όπως δήλωσε στη εφημερίδα The Sun ο 48χρονος ένα μεταλλικό τμήμα του τσιγάρου, διαπέρασε το πόδι του που φορούσε κοντό παντελόνι, έκανε μια τρύπα στην απέναντι πόρτα και εξοστρακίστηκε στον τοίχο και ένα άλλο μεταλλικό κομμάτι του τσιγάρου, τραυμάτισε το άλλο πόδι.
Image2.jpg
Image1.jpg
Σε δήλωσή του ο  επικεφαλής των πυροσβεστών, νομίζοντας ότι πρόκειται για πυρκαγιά, δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν «ολοκαίνουργιο» και η πυροσβεστική διενεργεί τώρα έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης.
Μόλις τον περασμένο Ιούνιο το σπίτι μιας  34χρονης τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο Μάντσεστερ, ενώ η ίδια και τα τρία παιδιά της σώθηκαν ως εκ θαύματος. Η  34χρονη τότε είχε ξεχάσει το ηλεκτρονικό της τσιγάρο στην πρίζα να φορτίζει περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο.
Πηγή: Daily Mail
- See more at: http://arouraios.gr/2014/10/hlektroniko-tsigaro-quot-cheirobombida-quot-prokalese-sobara-traumata-se-kapnisti/#sthash.XOk7XQSP.dpuf