ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γιατί οι γυναίκες έχουν πεσμένη λίμπιντο


Γιατί οι γυναίκες έχουν πεσμένη λίμπιντο








Η αιτία μπορεί να είναι τα χημικά που περιέχονται στα πλαστικά
Τα χημικά που περιέχονται στα διάφορα πλαστικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορεί να ευθύνονται για την… πεσμένη λίμπιντο των γυναικών.

Μια έρευνα συνδέει το μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ με τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για να «μαλακώνουν» τα πλαστικά, που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό.

Οι γυναίκες που εμφανίζουν τα υψηλότερα επίπεδα φθαλικών ενώσεων στον οργανισμό τους, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πουν «όχι απόψε αγάπη μου, δεν έχω όρεξη», σε σχέση με εκείνες που παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι ανθρωπογενείς χημικές ενώσεις, που πιστεύεται ότι αλληλεπιδρούν με τις φυσικές ορμόνες, που είναι απαραίτητες για τη γενικότερη υγεία.

Βρίσκονται σχεδόν στα πάντα, από τα PVC και τις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου, μέχρι τα ταμπλό των αυτοκινήτων και, ίσως ακόμη και στο φαγητό (επεξεργασμένα τρόφιμα).

Μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας ακόμη και μέσω της αναπνοής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει τις χημικές αυτές ενώσεις με την εμφάνιση διαβήτη και άσθματος.

Επίσης, έχουν κατηγορηθεί για τη «θηλυκοποίηση» των εγκεφάλων των αγοριών μικρής ηλικίας, ενώ πριν από ένα χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Η τελευταία έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στη Χονολουλού, υποδηλώνει ότι προκαλούν τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές βλάβες.

Στην πρώτη έρευνα του είδους, η Dr Emily Barrett από τη Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στις ΗΠΑ, μέτρησε τα επίπεδα φθαλικών ενώσεων στα ούρα 360 εγκύων ηλικίας 20-30 ετών.

Η ερευνήτρια ζήτησε από τις συμμετέχουσες να αναφέρουν ακόμη, πόσο συχνά έχαναν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, τους μήνες πριν από την εγκυμοσύνη τους.

Όσες είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των ενώσεων στον οργανισμό τους είχαν 2,5 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πουν ότι η λίμπιντο τους ήταν πεσμένη πολύ συχνά.

Η Dr Barrett υποψιάζεται ότι οι ενώσεις αυτές επηρεάζουν την παραγωγή των ορμονών του σεξ (οιστρογόνα και τεστοστερόνη) στις γυναίκες.

Η ίδια συνιστά τη μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων, την επιλογή ξύλινων δαπέδων έναντι PVC και την αλλαγή των πλαστικών κουρτινών στο μπάνιο με τζάμια.