ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η δήθεν χρεοκοπημένη Αργεντινή έστειλε δορυφόρο στο διάστημα!

Η δήθεν χρεοκοπημένη Αργεντινή έστειλε δορυφόρο στο διάστημα!

Eίναι από τις ειδήσεις που σου κρύβουν! Η δήθεν χρεοκοπημένη Αργεντινή έστειλε επιτυχώς στο διάστημα τον πρώτο της δορυφόρο!


Η Αργεντινή έστειλε, επιτυχώς, στο διάστημα, τον πρώτο της δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, σχεδιασμένο αποκλειστικά στη χώρα. Όπως δήλωσε και η πρωθυπουργός της χώρας Κριστίνα Κίρσνερ στο λογαριασμό της στο Τουίτερ: «Ο ARSAT-1 είναι στο δρόμο για το διάστημα. Τι συγκίνηση!».
Ο δορυφόρος θα καταλάβει θέση 36.000 χλμ. μακριά από τη Γη. Αποτελεί τον πρώτο του είδους του, κατασκευασμένο και σταλμένο σε τροχιά, από κράτος της Λατινικής Αμερικής. Χρειάστηκαν επτά χρόνια δουλειάς 500 επιστημόνων, το κόστος του ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι σε λειτουργία για τα επόμενα 15 χρόνια.
Με αυτή την ενέργεια η Αργεντινή μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, χωρών που έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν σκάφη στο διάστημα, μαζί με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ισραήλ και χώρες της Ε.Ε.
Ο ARSAT-1 εκτοξεύθηκε με στόχο να παρέχει ψηφιακό σήμα τηλεόρασης και βελτιωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη. Αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ενεργειών, ενός αργεντίνικου κυβερνητικού προγράμματος που έχει στόχο να δημιουργήσει στόλο δορυφόρων που θα μπορούν να εκπέμπουν διαφόρων ειδών ψηφιακά σήματα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει εκτόξευση δορυφόρου μέσα στο 2015.
Πηγή: kourdistoportocali.com
neakriti.gr