ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Απελευθέρωση της Κατερίνης

                

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια γιορτάζουμε  την  102η  Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης  μας από τον τουρκικό ζυγό. Με σεβασμό τιμούμε  όσους πολέμησαν με αυτοθυσία για να μας κληροδοτήσουν την πολύτιμη ελευθερία. Σήμερα είναι μια σημαντική  γιορτή που ενώνει όλους εμάς τους  πολίτες της Κατερίνης, τονώνει την πίστη μας σε αξίες και ιδανικά.

Ως Πιεριείς οφείλουμε να διηγηθούμε την ιστορία των ηρωικών μαχών των  προγόνων μας, να εξυμνήσουμε την πίστη των ηρώων της εποχής στην ελευθερία, την προσήλωσή τους στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, στο αίσθημα του πατριωτισμού, της  αυτοπεποίθησης,  της εθνικής ομοψυχίας και  στο πνεύμα  της ομόνοιας.

Έχουμε χρέος στη μνήμη των νεκρών να γνωρίζουμε τη σπουδαία ιστορία του τόπου μας και να τη διδάσκουμε στους νέους. Ας παραδειγματιστούμε από τη θυσία τους, από τη δύναμη ψυχής, από το θάρρος, την τόλμη  και την περισσή αγάπη για τον τόπο που διέθεταν, από  τη ΄΄δίψα΄΄ για ελευθερία.

Με οδηγό το ιστορικό παρελθόν, οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να μιλήσουμε στους νεότερους για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία αλλά και να δουλέψουμε για την ευημερία, την πρόοδο  και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί ευκαιρία να  αντλήσουμε  σπουδαία διδάγματα. Στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης που ζούμε,  εάν αναλογιστούμε την πραγματικά  δύσκολη περίοδο που βίωσαν οι πρόγονοί μας,  θα πάρουμε κουράγιο και δύναμη και με πείσμα, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Με οδηγό το ιστορικό παρελθόν, μπορούμε να βρούμε διεξόδους ακόμη και για τη  δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας  σήμερα.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολεμιστές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας αλλά και σε όσους συνέβαλαν στη συνέχεια  για την ανάπτυξη  της  περιοχή μας.

Αναμφισβήτητα αυτή η επέτειος είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των προγόνων μας.




                                 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ