ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Επιλεκτικώς επιλεγμένοι αντιπρόσωποι!…

Της εκπροσώπησης γίνεται στην Ελλάδα, μιας κι έχουμε Δημοκρατία δια αντιπροσώπων. Τους πολιτικούς μας τους εκπροσωπούν διάφοροι ξένοι, που δεν επιλέξαμε εμείς, αλλά αυτοί επέλεξαν εμάς. Μετά θα πρέπει να επιλέγουμε αυτούς που οι μη επιλεχθέντες επέλεξαν, γιατί μία λάθος επιλογή -λένε- θα μας πάει στην...
άβυσσο.

Μεγάλο πράγμα η μόρφωση, οι γνωριμίες και γενικά, ότι θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους, το λαουτζίκο ας πούμε… Έτσι και εμείς επιλέξαμε σοφά κάποιους να κανονίζουν τη ζωή μας…
Τους βάλαμε πολύ επιλεκτικά, γιατί αδυνατούμε να κάνουμε εμείς τα σωστά ή, τέλος πάντων, έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις, βρε αδερφέ, για να ασχοληθούμε με τόσο χαμηλής αξίας πράγματα. Είπαμε να βάλουμε αυτά τα γουρουνοτόμαρα να μας “σκεπάσουν” να μην “κρυώνουμε”.
Βασικά, μας έχουν σκεπάσει τόσο πολύ για να μας “προστατέψουν”, που αδυνατούμε να βλέπουμε πέρα από το καλοσχηματισμένο κωλαράκι μας. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να σκεφτούμε.
Σκοτεινή ματιά, σκοτεινή σκέψη.
Όταν ο λαός έχει σκοτεινή σκέψη, δεν αντιδρά και, χωρίς αντίδραση, το σκέπασμα κάνει την δουλειά του!…
Είναι λογικό εμείς να εφαρμόζουμε το στρίβειν δια της αντιπροσώπευσης, αλλά το ίδιο κάνει και ο μικρός Αντωνάκης. Έχει βάλει παντού αντιπροσώπους, άλλοι είναι τα αφεντικά και δίνουν εντολές σε αυτόν, μετά αυτός τις δίνει σε άλλους και οι άλλοι σε κάποιους άλλους, για να εκτελέσουν αυτές και εμάς.
Τώρα πια έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε στη βουλή θέμα ψήφου εμπιστοσύνης και ο γνωστός μικρός να έχει πάει πάλι τσάρκα εις τας Ευρώπας. Έφυγε και άφησε ένα… Βορίδη στη θέση του.
Από το τέλος Αυγούστου έχει ορισθεί η 3η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, αλλά κοίτα ατυχία βρε παιδί μου… Πως το ξέχασε ήθελα να ήξερα και όρισαν τώρα αυτή τη ριμάδα συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Αυτός εννοείται ότι ήθελε πάρα πολύ να είναι εδώ, αλλά ας όψεται η κούραση και οι συμπτωματικές υποχρεώσεις που έχει.
Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς και οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως το είχε πει ρητά και κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός μας. Ρητά μας λέει επίσης ότι η οικονομία πάει καλά. Τόπε ο Αντωνάκης και τέλος!
Επειδή όμως αυτό το «τέλος» έχει φορεθεί πολύ, πριν από τις εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα, αν θέλουν να συνεχίσουν να μας δουλεύουν όμορφα, καλό θα ήταν να το ρίξουν στο συναίσθημα.
Ο φόβος και το ψέμα έχουν αρχίσει να τελειώνουν, ας σκηνοθετήσουν λοιπόν κάτι που να παίζει με τις ευαισθησίες μας και… μπορεί να πιάσει.
Άντε, για να δούμε σήμερα πόσο ανεξάρτητοι είναι αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Άντε, για να δούμε πόσο ακόμα θα μας “σκεπάζουν” τα γουρουνοτόμαρα…