ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα θάρθει στην Ευρώπη, λέει ο Παγκόσ Οργανισ Υγείας

 
Ο Έμπολα θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη, λέει ο ΠΟΥ.Σε κατάσταση συναγερμού πρέπει να τεθεί η Γηραιά Ήπειρος μιας και απειλείται..
από τον ιό του Έμπολα, όπως υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).Η επιδημία του Έμπολα που μαστίζει τη Δυτική Αφρική,  μετά τις ΗΠΑ, χτύπησε και την Ισπανία. Μια Ισπανίδα νοσοκόμα, που περιέθαλψε ασθενείς με Εμπολα στο νοσοκομείο Λα ΠαζΚάρλος Γ΄ της Μαδρίτης, είναι το πρώτο κρούσμα του λοιμώδους νοσήματος που μεταδόθηκε εκτός Αφρικής. Ηδη νοσηλεύονται σε καραντίνα, στο ίδιο νοσοκομείο, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, όπως και μια άλλη νοσηλεύτρια που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.
Επίσης νοσηλεύεται ένας άλλος ταξιδιώτης προερχόμενος από τις μαστιζόμενες από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού χώρες της Δυτικής Αφρικής, ο οποίος και αυτός παρουσίασε συμπτώματα τα οποία συνάδουν με λοίμωξη από Εμπολα.
Αργά το βράδυ της Τρίτης 7 Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι ένας από τους τέσσερις βρέθηκε αρνητικός στον ιό.
Ενώ οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, η περιφερειακή επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Ευρώπη, Σουζάνα Ζακάμπ, δηλώνει ότι είναι αναπόφευκτη η ύπαρξη περισσότερων κρουσμάτων στην Ευρώπη μέσα στους ερχόμενους μήνες.
Ισχυρό το πλήγμα σε ζωές και οικονομικές απώλειες στη Δυτική Αφρική
Ο Εμπολα έχει κοστίσει τη ζωή σε 3.439 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα σε πέντε κράτη της Αφρικής (Λιβερία, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία και Σενεγάλη) αλλά ο μεγάλος ασθενής που φαίνεται ότι επλήγη από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού είναι η οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Εμπολα έχει καταφέρει ένα πραγματικά σκληρό πλήγμα στις οικονομίες της περιοχής.

http://www.agronews.gr