ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Εγκαίνια Βρεφονηπιακού Σταθμού Παλαιού Ελευθεροχωρίου





























 Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών έγιναν  την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Παλαιού Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Π. Ελευθεροχωρίου είναι μια νέα δομή κοινωνικής μέριμνας και παρέχει σε παιδιά προνηπιακής εκπαίδευσης φύλαξη, ασφάλεια, σίτιση και πολύπλευρη αγωγή. Είναι δυναμικότητας 14 βρεφών και 24 νηπίων  και ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης αλλά και όλου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Τα εγκαίνια τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, μαζί με τους ιερείς του Π. Ελευθεροχωρίου και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος  Κ. Αβραμίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Καζάς, Δ. Ζαφείρης, Κ. Δανιηλίδης, Χ. Πορφυρίδης, Όθ. Παπαϊωάννου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Π. Ελευθεροχωρίου Γ. Σιδηρόπουλος, Μακρυγιάλου Μ. Αβραμίδου, Μεθώνης Α. Μπούμπουρας, οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Ν. Αγαθούπολης Π. Παπαδόπουλος  και Καστανιάς Κ. Νικολόπουλος, πρώην εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων διευθυντές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
   Μετά τις ευχές του εκπροσώπου του Μητροπολίτη χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης της νέας δομής σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για την κοινωνία του Π. Ελευθεροχωρίου αφού εγκαινιάζουμε μια καινούρια δομή κοινωνικής μέριμνας η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής και παρέχει ήδη τις υπηρεσίες της στους δημότες  της περιοχής. Είναι ένας φιλόξενος χώρος ο οποίος μετά τις απαραίτητες  παρεμβάσεις, εξοπλίστηκε με το κατάλληλο παιδαγωγικό και υποστηρικτικό υλικό και σκοπεύει στην παροχή  υψηλών ποιοτικών υπηρεσιών. Στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης ήταν από την πρώτη στιγμή η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των ευκαιριών και η δημιουργία μιας υγιούς Δημοτικής Επιχείρησης η οποία θα παρέχει  κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες και δημότισσες…..»
   Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης  ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία και το ρόλο των κοινωνικών δομών και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γεώργιος Σιδηρόπουλος ο οποίος συγχάρηκε τη Δημοτική επιχείρηση και τον Πρόεδρο Δημήτριο Χλεμέ για τις προσπάθειές του να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ο νέος Βρεφονηπιακός  Σταθμός και τόνισε τη σημασία του για τη μικρή κοινωνία του Π. Ελευθεροχωρίου.   
   Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σταθμού και η τελετή  των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση για όλους.