ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Από φουρνάρισσα, πρόεδρος του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς!

Είναι κούκλα, σφύζει από νιάτα και ζωντάνια, το χαμόγελό της αφοπλίζει τον συνομιλητή της. Η Ευαγγελία Κατέλα θα μπορούσε να νιώθει περήφανη για πολλά πράγματα στη ζωή της. Ενα από τα «κατορθώματά» της προκαλεί έκπληξη (σε όσους δεν τη γνωρίζουν) και περηφάνια (σε όσους τη γνωρίζουν). Για τη Λεπτοκαρυά και την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας δεν χρειάζονται πολλοί χαρακτηρισμοί και συστάσεις - αρκεί ένας: Είναι η πρόεδρος!


Μόλις στα 31 της, η φουρνάρισσα στο επάγγελμα Ευαγγελία μετρά ήδη τέσσερα χρόνια στη θέση της προέδρου στον Ολυμπο Λεπτοκαρυάς, το καμάρι της όμορφης κωμόπολης του νομού Πιερίας, καταρρίπτοντας δύο ρεκόρ: της γυναίκας προέδρου, αλλά και της μικρότερης σε ηλικία προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, μια και μπήκε στα «βάσανα» μόλις σε ηλικία 27 χρόνων!
«Ούτε κι εγώ κατάλαβα το πώς!» μας λέει γελώντας, για να συμπληρώσει: «Ο Ολυμπος έψαχνε πρόεδρο, δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι και ένας φίλος μου έριξε την ιδέα. Δεν το πολυσκέφτηκα. Τι είχα να χάσω; Μου αρέσουν οι προκλήσεις, είπα να δοκιμάσω, και να 'μαι τώρα εδώ και τέσσερα χρόνια στη θέση αυτή». Αυθόρμητα, τη ρωτήσαμε «Μετάνιωσες;» για να απαντήσει εξίσου αυθόρμητα: «Ποτέ! Είναι ένα όμορφο ταξίδι, που μ’ έχει ενθουσιάσει».


Ομολογεί ότι «αγαπώ την ομάδα, δέθηκα με παίκτες, προπονητές, κόσμο», ενώ παραδέχεται ότι «όποτε χρειάστηκε, έδωσα και πριμ στην ομάδα! Δεν μπήκα στα αποδυτήρια για να το ανακοινώσω, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η κουβέντα μου είναι… συμβόλαιο (σ.σ.: γέλια)».


Η Κατέλα σε καθημερινή βάση έχει να… κουμαντάρει 70 άνδρες και αγόρια (από την παιδική μέχρι τη μεγάλη ομάδα), αλλά, όπως λέει, «είναι όλοι τους πειθαρχημένοι και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης». Δεν χάνει προπόνηση και αγώνα, όπως είναι φυσικό, έχει πανηγυρίσει φέτος μόνο νίκες του Ολύμπου, βλέποντας από… ψηλά όλες τις ομάδες, ενώ μας εκμυστηρεύτηκε ότι «ένιωσα σαν να ήμουν σε αγώνα… Τσάμπιονς Λιγκ, βιώνοντας με μεγάλη αγωνία την εκτός έδρας νίκη μας επί του Λιτοχώρου. Ατέλειωτο παιχνίδι! Τύφλα να 'χουν τα Αρης - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός!»

Γ. Τότσικας                 
http://www.dimokratianews.gr/