ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ψόφος εμπιστοσύνης


Αιφνιδιασμένο είναι το πανελλήνιο από την ξαφνική απόφαση της συγκυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ύστερα από πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του εαυτού του.

Όπως ήταν φυσικό, ο Πρωθυπουργός της χώρας Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, αφού συνέπεσε με την αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει να παρατείνει τις εκλογές, ώστε να αποφύγει τη φυλακή.

Έτσι, τη Δευτέρα θα λάβει χώρα...
στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να περάσουν και καμιά δεκαριά τροπολογίες υπέρ εφοπλιστών.

Οι βουλευτές θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν το Μνημόνιο 3, αφού αυτές τις μέρες τυχαίνει να βρίσκεται στην Αθήνα η Τρόικα αλλά δεν είμαστε τόσο καχύποπτοι ώστε να πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ, χθες, ενώ η συγκυβέρνηση είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έβγαινε κι έλεγε ότι "ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πάνε πολύ καλά", οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος το 'χει χάσει και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Δαφνί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη χάνουμε χρόνο με εκλογές κι άλλες τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες που πηγαίνουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάποιο σχέδιο και το εφαρμόζει. Κανένα σχέδιο και καμιά ηγετική φυσιογνωμία δεν βρίσκεται πίσω από τη διακυβέρνηση της χώρας. Χωρίς τους λογογράφους του ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο τραμπούκος του "γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα", του "κοιτάω από την άλλη για να μη γελάω" και του "μίλησα μέχρι και με τον Θεό".

Μην προσπαθείτε να μπείτε στο μυαλό του και να μαντέψετε τί σκέφτεται. Δε σκέφτεται τίποτα.

Υπάρχουν πολλές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Φασίστας, εγκληματίας, επικίνδυνος, αριβίστας, ασυνείδητος. Εγώ προτιμώ το βλαμμένος. Οπότε, μην προσπαθείτε να μπείτε στο μυαλό ενός βλαμμένου. Θα χαζέψετε.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα από φίλο στο facebook προς μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Ή τον ρίχνετε την ερχόμενη εβδομάδα ή χάνετε το δικαίωμα να αναφέρεστε στην "καταραμένη δεξιά". Εντάξει; Αυτά τα "και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο" που ξέρατε, να τα ξεχάσετε.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2 από την I Willi Am: Τα πράγματα είναι απλά. Ο Αντώνης Σαμαράς ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι πολλοί από αυτούς μετράνε μέρες. Δεν πρόκεται να ξαναβγούν βουλευτές. Οπότε, τους ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να κερδίσουν μερικά μηνιάτικα μέχρι να γίνουν οι κανονικές εκλογές και να πεθάνουν πολιτικά. Εξού και ψόφος εμπιστοσύνης.)