ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου στην επίσημη τελετή υποδοχής των εταίρων μας από την Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύμπραξης «Comenius».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                    e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 08  Οκτωβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το πρωί της Τρίτης, 30 Σεπτεμβρίου 2014, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Τομεακή Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σοφία Μαυρίδου παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιδήμαρχου Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Αλεξάνδρειας, κου Χαλκίδη, στην τελετή υποδοχής των εταίρων μας από την Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύμπραξης «Comenius». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΛ Μελίκης και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Μελίκης.
Η κα Μαυρίδου απηύθυνε χαιρετισμό στους φιλοξενούμενους καθηγητές και μαθητές καλωσορίζοντάς τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στη Μελίκη, μία περιοχή με ιδιαίτερα ιστορικά, αλλά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, η οποία απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την ιερή πρωτεύουσα των αρχαίων Μακεδόνων, τη Βεργίνα. Η Αντιπεριφερειάρχης στη συνέχεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του τομεακού Προγράμματος Comenius, το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της. Στόχο των εταίρων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Comenius αποτελεί η ενθάρρυνση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.
Η Ανιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη στήριξης των νέων, ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών. Η κα Μαυρίδου ολοκλήρωσε την ομιλία της με ευχές για μία ευχάριστη και κυρίως εποικοδομητική παραμονή τόσο των καθηγητών, όσο και των μαθητών στην περιοχή μας.