ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου την ταινία "Ζήτω η ελευθερία". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.


 
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Άντο
Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Βαλέριο Μαστραντρέα, Βαλέρια Ταντέσκι
 
Στην Ιταλία του σήμερα, ο Ενρίκο Ολιβέρι, γενικός γραμματέας του σοσιαλιστικού κόμματος, βρίσκεται στο μεταίχμιο του να κατακτήσει τη λαϊκή ψήφο. Η μεγάλη ευθύνη της προοπτικής της ανάληψης της εξουσίας τον τρομοκρατεί, τον βυθίζει σε κατάθλιψη και τον αναγκάζει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ο πιστός σύμβουλός του και η σύζυγός του, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η κρίση, στρατολογούν στη θέση του τον δίδυμο αδελφό του, Τζιοβάνι, ολόιδιο εμφανισιακά, διαμετρικά αντίθετο πολιτικά. Ο Τζιοβάνι είναι ένας διπολικός, αλλά απόλυτα ειλικρινής με τους πολίτες φιλόσοφος, μαγνητικός ομιλητής, απελευθερωμένος ηθικά και κοινωνικά, με λίγα λόγια ο ιδανικός ηγέτης της παράταξης!
Ο σκηνοθέτης κάνει μια πολιτική σάτιρα με εξαιρετικό όπλο την παρουσία και την ερμηνεία τού Τόνι Σερβίλο (“Il Divo“, “Η Τέλεια Ομορφιά”). Σε ρυθμό πολιτικού θρίλερ, με ουσία στα θεμέλιά της, η ταινία μας προσφέρει με απλότητα και γλυκύτητα, έναν πολιτικό στοχασμό.