ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Δ.Τ. ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τρίτη Κυριακή κάθε Νοέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Φέτος είναι η Κυριακή 16 Νοέμβρη. Ετησίως πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης για τα άτομα που έχουν χάσει την ζωή τους στην άσφαλτο σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια των ποδηλατών μετράει αναρίθμητα θύματα σε αυτή τη μαύρη λίστα.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της και τους φίλους του ποδηλάτου σε μια Ποδηλατοπορεία μνήμης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Στις 11:00 π.μ. δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας για μια βόλτα διαφορετική. Μια βόλτα που θα θυμίσει σε όλους εμάς ότι κάποιοι άνθρωποι έφυγαν άδικα από κοντά μας. Θα καταλήξουμε με τα ποδήλατά μας στον παράδρομο Περίστασης –Παραλίας και θα δημιουργήσουμε με τα ποδήλατά μας το διαχωριστικό στηθαίο, την τοποθέτηση του οποίου διέκοψε με απόφασή της η Αντιπεριφερειάρχης Κα Μαυρίδου παρά τις επανειλημμένες ειδοποιήσεις της Τροχαίας και των αρμοδίων υπηρεσίων. Ένα έργο που έχει μείνει μισό και συνεχίζει να αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα.
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε αποφάσεις που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.
Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο.Διεκδικούμε την ασφάλεια και τη σωματική μας ακεραιότητα.
Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας