ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2014»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                                 Κατερίνη, 17  Νοεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                   Η  Περιφερειακή  Ενότητα  Πιερίας
στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2014»

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η Πιερία  ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας»


Με θετικά αποτελέσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έπεσε η αυλαία της  30ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού  «Philoxenia 2014» , που πραγματοποιήθηκε από 13-16 Νοεμβρίου 2014, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Μέσα από τον ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα αγαθά της εύφορης πιερικής γης, τις ποικίλες μορφές θεματικού τουρισμού και αναμφισβήτητα το  απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, με τον επιβλητικό Όλυμπο.


Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Πιερία αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το τουριστικό υλικό που διανεμήθηκε και από τις πληροφορίες που παρείχαν 0ι υπάλληλοι των τμημάτων τουρισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού της ΠΚΜ, κ. Ιωάννης Γιώργος, με τη συνεχή του παρουσία στο περίπτερο  και τις  επαφές με επαγγελματίες του κλάδου και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσίαζαν με τον καλύτερο τρόπο το στρατηγικό σχεδιασμό της ΠΚΜ στον τομέα του τουρισμού,   για την ανάδειξη της περιφέρειας και την αύξηση της τουριστικής κίνησης,  με την επικοινωνία του  brand name “Very Macedonia” , που ήδη έχει κατακλύσει την τουριστική αγορά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών στο stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το χορευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων,  που παρουσίασαν ο  Σύλλογος  Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και ο  Ποντιακός Σύλλογος  Δήμου Μεθώνης "Ο ΠΟΝΤΟΣ", αναδεικνύοντας την παραδοσιακή πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Την προοπτική της ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε νέες και διεθνείς αγορές αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών υποστήριξε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς. Άλλωστε, επεσήμανε ότι με την επέκταση της τουριστικής περιόδου θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας και η περιοχή θα αναπτυχθεί οικονομικά.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η  εναρκτήρια εκδήλωση της «Philoxenia 2014», με θέμα «Ο τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δημιουργώντας τουριστική συνείδηση» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2014 και του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture”, για την προβολή  της ΠΚΜ  ως τουριστικό προορισμό 12μηνης βάσης και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού,  που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης όλες τις εποχές του χρόνου,  στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Το stand της Π.Ε.Πιερίας επισκέφθηκαν η  Υπουργός Τουρισμού, κ.  Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ., ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού,  κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες, φορείς κ.α.