ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Aντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.





Συνεδρίασε την Παρασκευή 7-11-2014  το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας   (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με βασικό στόχο το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων κατά την τρέχουσα φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, ο Ίλαρχος Κουτσός Παναγιώτης της XXIV Τ/Θ Λιτοχώρου Πιερίας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και Κολινδρου, εκπρόσωποι των Α.Τ. Αιγινίου και Κολινδρού, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων Πύδνας Κολινδρου, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Πύδνας Κολινδρού  και  ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πιεριας κ. Χηνόπουλος Νικόλαος.
Κατά σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των όποιων φυσικών καταστροφών ενώ προσδιορίστηκαν  τα  μέτρα πρόληψης και οι δράσεις που πρέπει να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Αυτά είναι:
1.Συντήρηση του δικτύου όμβριων υδάτων των οδών που είναι υπεύθυνος ο Δήμος. Περιλαμβάνονται εργασίες όπως καθαρισμός, συντήρηση και λειτουργία φρεατίων υδροσυλλογής του δικτύου όμβριων υδάτων και των συνδετήριων αγωγών με τους αποδέκτες
2. Έλεγχος και συντήρηση εγγειοβελτιωτικών έργων αρμοδιότητας ΤΟΕΒ, ΟΤΑ, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρων.
2.Ενημέρωση κατοίκων των Τ.Κ. και Δ.Κ. για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα.
3.Έλεγχος των αντιπλημμυρικών έργων που υπάρχουν στην περιφέρεια του Δήμου.
4.Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός των κοιτών  των ρεμάτων και χειμάρρων με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής ροής.
Όλες οι δράσεις και τα μέτρα πρόληψης θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με την Περιφέρειας Πολιτικής Προστασίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, τα Αστυνομικά Τμήματα Αιγινίου και Κολινδρού και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κολινδρού.