ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Θεατρική κίνηση του Αργυρούλη... για να κερδίσει χρόνο! Αγωγή Ντινόπουλου στην «Εφ.Συν.»


Οπρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργός ζητά 200.000 ευρώ για τις αποκαλύψεις μας -τις οποίες επιβεβαίωσε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ- όσον αφορά τα ασφαλιστικά του χρέη έναντι του Ταμείου των συντακτών. 
Αγωγή κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά της «Εφ.Συν.», μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας για την υπόθεση της ασφάλισης και των... οφειλών του στον «Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης» (ΕΔΟΕΑΠ).
   
Στις 17, 21 και 23 Οκτωβρίου η «Εφ.Συν.» ανέδειξε την όλη υπόθεση, η οποία αφορούσε τόσο το ύψος των οφειλών του στον ΕΔΟΕΑΠόσο και το αίτημά του να ασφαλιστεί τελικά ως άνεργος, που επιφέρει δραματική μείωση στις μέχρι τώρα οφειλές του, αλλά και στα μετέπειτα ασφάλιστρά του.
   
Το πλήρως στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ μας επιβεβαίωσε άλλωστε πανηγυρικά το ίδιο το Δ.Σ. του οργανισμού, που διέψευσε τους ισχυρισμούς του υπουργού. Στις 23 Οκτωβρίου ο ασφαλιστικός φορέας «έκλεισε» το όλο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός «μέσω εκπροσώπου του, υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας, το οποίο υπέγραψε αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του». Και σημείωνε ότι «ο κ. Ντινόπουλος ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρά το γεγονός αυτό και ενώ γνώριζε ότι δεν καταβάλλει εισφορές, έκανε χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού».
   
Ανακοίνωνε δε ότι το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα και «να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας». Το ποσό αυτό διαμορφώνεται σε 17.138,86 ευρώ, συν τις νόμιμες προσαυξήσεις.
   
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 4 Φεβρουαρίου του 2010 ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», είχε αποστείλει έγγραφο στον Αργύρη Ντινόπουλο, με το οποίο του ζητούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του εντός έξι μηνών, κάτι το οποίο δεν έπραξε ποτέ.
  
Ν.Σβ. από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"