ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Κακό ρεπορτάζ» ή πικρές αλήθειες;





Το έργο είναι παλιό και χιλιοπαιγμένο. Το έχουμε ξαναδεί όχι λίγες φορές, το βλέπουμε και σήμερα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποκάλυψε τη συναινετική εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου (δ.σ.) Κατερίνης, όσο και τη συναινετική εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Οι αριθμοί των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι των παρατάξεων που συναίνεσαν είναι αμείλικτοι, φανερώνουν τη σύγκλισή τους.

Το ίδιο συνέβη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ., ιδίως στα επίμαχα θέματα των τελών και των άλλων φόρων που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή («Πολίτες σε δράση», παράταξη που στηρίζεται από τη  ΝΔ). Όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» ασκεί κριτική στις θέσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ («Άλλος δρόμος»), αποδεικνύοντας ότι συγκλίνει με την παράταξη της ΝΔ σε βασικά ζητήματα, τότε αναπαράγουν  τα γνωστά ΠΑΣΟΚικά, ότι τάχα η «Λαϊκή Συσπείρωση», αποκαλύπτοντας το ρόλο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τη ΝΔ. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυριανισμός στις δόξες του.

Ο «Άλλος δρόμος» φαίνεται ότι ανησύχησε πολύ. Οι δημότες όμως γνωρίζουν τη συνεπή και αταλάντευτη στάση της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Η ανακοίνωση του «Άλλου δρόμου», εκ των υστέρων έστω, δείχνει μιαν ορισμένη συνειδητοποίηση εκ μέρους του ότι δεν έχει και πολλά περιθώρια στις παρούσες συνθήκες για άνευ όρων αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Άλλος δρόμος» ισχυρίζεται ότι πρότεινε τη «μείωση Δημοτικών Τελών σε τρίτεκνες οικογένειες και ανέργους». Ωστόσο, η όποια εντέλει πρόταση διατύπωσαν -διότι μας εγκαλούν και για «παντελή έλλειψη στήριξης» στην πρότασή τους- δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία στη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ., όπως άλλωστε δεν τέθηκαν και οι δικές μας. Εμείς προτείναμε, όμως, την κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες και τους μικροκτηνοτρόφους, τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, τις πολύτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Προτείναμε, επίσης, την κλιμακωτή μείωση για τα άλλα λαϊκά νοικοκυριά και την αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων για τις τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ και τα πολυκαταστήματα. Η διαφορά στο περιεχόμενο των προτάσεων αυτών είναι ξεκάθαρη.

Και επειδή μας εγκαλούν και για «προχειρότητα», τι σημαίνει η πρότασή τους για απαλλαγή των ανέργων από τα τέλη άρδευσης και το δικαίωμα χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων; Μήπως έχουν στο νου τους ανέργους που αρδεύουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βόσκουν τα κοπάδια τους;

Τελικά, ποιος είναι ο «ιεροεξεταστής» που με «προχειρότητα και εμπάθεια» εξυπηρετεί «ένα στερεότυπο λιβέλων και συκοφαντιών»;


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μπάμπης  Παπαδόπουλος


Σταύρος  Ανανιάδης