ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μπακογιάννη: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άμεσα

Ντόρα Μπακογιάννη: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άμεσα.Έκκληση για να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή, προκειμένου να ψηφιστεί ..
το νέο πρόσωπο της προεδρίας της Δημοκρατίας, απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη. Tι ανέφερε για το χρηματισμό βουλευτών
Επίσπευση της προεδρικής εκλογής ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των κκ Σκουρλέτη, Καμμένου και Ξουλίδου για τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας της βουλευτού των ΑνΕλ μέσω Facebook.

«Αναρωτιόμουν πραγματικά, όταν ένας πολίτης βλέπει αυτή την εικόνα του πολιτικού προσωπικού, τι πρέπει να κάνει. Και το λέω εγώ, που είμαι μέλος αυτού του πολιτικού προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν, οι φαιδρότητες που άκουσα και οι γελοιότητες στα πρωινά στα κανάλια. Ότι ο ένας εξαγοράστηκε μέσω Facebook, ο άλλος να λέει ότι για όλα, τελικώς, φταίει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε να κάνει κίνηση. Για όνομα του Θεού! Αυτήν τη στιγμή, η χώρα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Έχουμε ένα θέμα: δεν είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε η Ελλάδα. Είμαστε οι Έλληνες, απέναντι στους δανειστές», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.
H Nτόρα για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε πως είχε πει «ότι θα έπρεπε να πάμε στην προεδρική εκλογή τον Νοέμβριο».

«Να το κάνουμε τώρα, μετά τον προϋπολογισμό. Να μην κλείσουμε τη Βουλή, να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να δώσουμε την αίσθηση σταθερότητας. Ειλικρινά ελπίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε και πρόσθεσε πως απαιτείται εθνική συνεννόηση. «Η ψυχρολουσία χθες δεν ήταν μόνο για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που πήγαν για να διαπραγματευθούν. Ήταν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε στο Λονδίνο για να μιλήσει με τα hedge funds. Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε τι πραγματικά ζητούν οι άνθρωποι αυτοί και τι πραγματικά ζήτησαν οι δανειστές, και γύρισαν πίσω σαν βρεγμένες γάτες. Διότι αντιλαμβάνονται ότι κοντός ψαλμός αλληλούια. Δεν έχουμε επιλογές. Η επιλογή είναι μία: εθνική συνεννόηση στα βασικά. Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή πλεύσης από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, αλλά χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και από την πλευρά Τσίπρα», είπε και πρότεινε:

«Να πούμε ότι συμφωνούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι συμφωνούμε σε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν, και από εκεί και πέρα, ναι, να γίνουν εκλογές. Ας αποφασίσει ο λαός. Εγώ πιστεύω ότι η σύγκρουση θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα συγκρουστούν δύο Ελλάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Δεν γίνεται αλλιώς, πώς θέλετε να το πω; Δεν μπορεί να πηγαίνει ένα κλιμάκιο της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί και οι άλλοι που δεν διαπραγματεύονται να λένε "πηγαίνετε, κύριοι, στο διάολο". Δεν γίνεται. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Το τελευταίο εξάμηνο, δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν και ακούστηκε μία ρητορική η οποία θύμιζε λαϊκισμό. Και αυτοί ζητούν πράγματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επίσης, είναι μια τρόικα που έχει κάνει λάθη. Όλον το Χρυσό Οδηγό σε λάθη έχει κάνει και το παραδέχεται και η ίδια».

Υποστήριξε, επίσης, πως «υπάρχει ο κίνδυνος να σκεφθούν να αφήσουν την Ελλάδα -και τώρα έχουν θωρακιστεί απέναντι στο ενδεχόμενο αποτυχίας της Ελλάδας- να καεί στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και μετά να πουν σε όλους στην Ευρώπη "ορίστε, κύριοι, τι μπορείτε να πάθετε με αυτού του είδους τις λογικές". Αυτό είναι ο ενδόμυχος φόβος μου και γι' αυτό λέω ότι πάνω απ' όλα σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, ή δεν ξέρω τι άλλο. Είμαστε εμείς. Και εμείς πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παράτασης του Μνημονίου είπε πως «θα ήταν μια λύση η παράταση του Μνημονίου, υπό συγκεκριμένους όρους», και «από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάθε μέρα που περνάει, με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας, είναι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ / Πηγή Φωτογραφίας: Sooc.gr)