ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τουρκικό υποβρύχιο αντιμέτωπο με ελληνικό πολεμικό

Τουρκικό υποβρύχιο αντιμέτωπο με ελληνικό πολεμικό, λέει τουρκικό blog 
Τουρκικό υποβρύχιο αντιμέτωπο με ελληνικό πολεμικό, λέει τουρκικό blog.Το επεισόδιο σημειώθηκε(;) την Δευτέρα κοντά στην παραλιακή πόλη ..
Μπόντρουμ.Με τίτλο «Τουρκικό υποβρύχιο, Ελληνική ακταιωρός βρέθηκαν σε επικίνδυνη αντιπαράθεση» αναρτήθηκε την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου το ακόλουθο κείμενο σε τουρκικό blog το οποίο συνήθως εκφράζει θέσεις και απόψεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

Τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε ξαφνικά περίπου δυο μίλια από τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου και ήρθε επικίνδυνα αντιμέτωπο με ελληνικό πολεμικό το οποίο ενοχλούσε τούρκους ψαράδες.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Δευτέρα όταν τουρκικές βάρκες ψάρευαν κοντά στο Τουρκουτρείς και την Ακιαρλάρ της παραλιακής πόλης Μπόντρουμ (Εφεσος). Οι βάρκες ενοχλούνταν από το ελληνικό πολεμικό το οποίο κατέφθασε από τη νήσο Κω.

Το πολεμικό εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κάλεσε τους ψαράδες να αποσυρθούν στις τουρκικές ακτές. Επί δυο ώρες το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής ενοχλούσε τις βάρκες των τούρκων ψαράδων.

Ξαφνικά το υποβρύχιο το οποίο κατευθυνόταν στο Κουσάντασι από τη Ναυτική Βάση του Μαρμαρα αναδύθηκε κοντά στην Ακιαρλάρ και ύψωσε την  τουρκική σημαια. Το ελληνικό πολεμικό αναγκάστηκε να αποσυρθεί σε διεθνή ύδατα αλλά αργότερα στράφηκε εναντίον του υποβρυχίου.

Καθώς η ένταση στην περιοχή αυξανόταν οι τούρκοι ψαράδες πλησίασαν τις ακτές του Τουρκουτρείς, ενώ άνδρες του τουρκικού στρατού ανέβηκαν στο υποβρύχιο και επιθεωρούσαν από κοντά το ελληνικό πολεμικό. Αργότερα το ελληνικό πολεμικό επέστρεψε στη βάση της Κω.

ΒΗΜΑ