ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Επόμενη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου την ταινία "Grand Budapest Hotel". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Τζουντ Λο, Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρει

Με οδηγό τις αναμνήσεις ενός συγγραφέως, ταξιδεύουμε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 για να ζήσουμε στα δωμάτια, στο λόμπι και στις συναρπαστικές περιπέτειες που εκτυλίσσονται μέσα στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης. Εκεί, τα κλειδιά του σύμπαντος κρατά ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου Γουστάβ Χ, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Βοηθός και νέος του φίλος είναι ο εκπαιδευόμενος Ζίρο, ένας μελαψός μετανάστης που ψάχνει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Όταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, θ’ αφήσει στον Γκουστάβ, ως “φιλοδώρημα”, έναν πανάκριβο πίνακα, ο οποίος θα πυροδοτήσει ένα δαιδαλώδες και μοιραίο κυνηγητό.
Ο Γουές Αντερσον, διατηρεί το υπέροχο παραμυθένιο σύμπαν του, αλλά αυτή τη φορά ακολουθεί ένα άλλο κινηματογραφικό είδος, την κλασική αστυνομική κωμωδία, για να σχολιάσει την Ευρώπη που χάνεται, το νέο κόσμο που γεννιέται μέσα από τον αγώνα της επιβίωσης, τη μελαγχολία της απώλειας και τη βεβαιότητα της αναγέννησης. Το δικό του κινηματογραφικό “ξενοδοχείο” στελεχώνει μια εκπληκτική ομάδα ηθοποιών, με κορυφαίους τους Ρέιφ Φάινς και Τόνι Ρεβολόρι, ως Γκουστάβ Χ και Ζίρο Μουσταφά αντίστοιχα.