ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ομάδας γυναικών Κατερίνης για τους παιδικούς σταθμούς

Logo Beez, Three little Bees


Για μια ακόμη χρονιά δεκάδες νοικοκυριά ψάχνουν και δε βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της Κατερίνης. Οι δημοτικές δομές για το παιδί και την οικογένεια λιγοστεύουν, η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ανά παιδί μειώθηκε, ενώ τα προβλήματα με το προσωπικό των σταθμών εντείνονται καθώς οι δημοτικές αρχές προσανατολίζονται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (πχ 2μηνες συμβάσεις)  και υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, που δεν υπολογίζει ούτε τις “τρυφερές ηλικίες”.
Αυτή η κατάσταση καθιστά τους παιδικούς σταθμούς ένα parking παιδιών με δυσβάσταχτα τροφεία και αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους ως εμπόρευμα. Οι υπηρεσίες των σταθμών χάνουν τον ουσιαστικό παιδαγωγικό- κοινωνικό τους χαρακτήρα και αυτή η υποβάθμιση στόχο έχει να ανοίξει άλλη μια αγορά για την κερδοφορία μερικών εταιρειών, αφού περάσουν μέσα από πειράματα αυτοδιαχείρισης, ΜΚΟ κτλ.
Οι γυναίκες της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης ενώνουμε τις φωνές μας με τις γυναίκες που καθημερινά μοχθούν και καλούμε τη λαϊκή οικογένεια σε οργανωμένη δράση . Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.
Από κοινού να παλέψουμε για:
·         Δημόσιους - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού.
·         Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τα παιδιά των άνεργων  νοικοκυριών  να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.
·         Καμιά απόλυση συμβασιούχου στους παιδικούς σταθμούς.  Απελευθέρωση των προσλήψεων για μόνιμο και επαρκές προσωπικό με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής και παιδαγωγικό πρόγραμμα.
·          Να καταργηθούν τα τροφεία.

·         Γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τώρα, αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για αυτό το σκοπό.