ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μελάς - Μελάς - Αντώνης Σαμαράς! Ο τύπος που φοράει παντελόνια για να κρύβει τα στριγκάκια... τα 'δωσε όλα! Μελάς, το μεγαλείο σου! ... Η τρόικα ζήτησε να εκλεγεί ο Πρόεδρος με 160!


Παλιά λέγαμε «Καλά σαράντα». Τώρα λέμε «Καλά 160»
Mοσκοβισί και Γιούνκερ παρακολουθούσαν τηλεοπτικά μαζί την ψηφοφορία. Οταν είδε το 160 ο Γιούνκερ έσκυψε και είπε: «Εκλο-YES».

♦ Παλιά λέγαμε «Καλά σαράντα». Τώρα λέμε «Καλά 160».

♦ Ο Βενιζέλος είπε ότι συζητάει τα πάντα, για να μη γίνουν εκλογές. Με εκλογές νιώθει σαν τη γαλοπούλα πριν από τα Χριστούγεννα, σαν το αρνί πριν από το Πάσχα, σαν κοντοσούβλι που είναι στο πιάτο του και είναι έτοιμος να το αρπάξει και να το... δαγκώσει.
♦ Τις δηλώσεις Σαμαρά έξω από τη Βουλή δεν τις άκουσα. Ακουγόταν ταυτόχρονα και ήχος ελικόπτερου.
♦ Ο Μελάς είπε ότι θα ψηφίσει θετικά τις άλλες δύο φορές. Το πλάνο δεν ήταν ολόκληρο για να δούμε αν φορούσε κολάν.
♦ Η επιχείρηση τρομοκράτησης απέτυχε πλήρως. Στις άλλες ψηφοφορίες η Ν.Δ. πρέπει να αρχίσει επιχείρηση όχι τρομοκράτησης, αλλά κωμικοποίησης. Να δείχνει συνέχεια βίντεο με τη Βούλτεψη, τσιρίδες από τον Αδωνι, τέτοια γελοία. Μπορεί να πέσει καμιά ψήφος παραπάνω με αυτόν τον τρόπο, αλλά με τίποτα 180.
♦ Αν συνεχιστεί η επιχείρηση τρομοκράτησης, η κυβέρνηση θα πάρει λιγότερες ψήφους στη δεύτερη. Ο Σαμαράς, ο Γιακουμάτος, ο Κυριάκος, ο Ντινόπουλος ο Βορίδης μπορούν να τρομοκρατήσουν πλέον λιγότερο από όσο ο Μίκι Μάους, ο Μπαγκς Μπάνι, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Ντινοπουλίξ και ο Τσεκουρίξ.
♦ Ο Ψαριανός δωροδοκήθηκε καθαρά. Του έδωσαν δύο εκατομμύρια αμάνικα μπουφάν για να αλλάξει αυτό το μπεζ που φοράει 30 χρόνια. Εχει πάει κι έρθει στη μόδα τέσσερις φορές.
♦ Στην πρωινή κρίσιμη συνάντηση Κώστα Μητσοτάκη - Καμμένου, έγιναν δύο αντίθετες προτάσεις από τον επίτιμο:
1. Είναι ζήτημα τιμής οι 180 βουλευτές, γιατί το 180 είναι ο αγαπημένος του αριθμός, γιατί τόσο θα επιζήσει ο ίδιος και να ψηφίσει Δήμα.
2. Να μην ψηφίσει με τίποτα Δήμα και Σαμαρά και θα τον κάνει διασημότερο και από τον Σιμπιλίδη.
♦ Γέμισαν χαρούμενες χρυσαυγουλίτικες φωνούλες οι διάδρομοι της Βουλής. Ηταν υποδειγματικοί, μετέφερε ο ΣΚΑΪ. Δεν αναφέρθηκε καμία επίθεση ή εγκληματική ενέργεια. Eγραψε πάντως κοινοβουλευτική ιστορία το γλωσσόφιλο Ζαρούλιας-Μιχαλολιάκου.
♦ Τέτοιο πένθος σε όλα τα κανάλια δεν το έχουμε ξαναδεί. Αύριο όλοι στα τριήμερα. Κορυφαία μοιρολογήτρα η Σία Κοσιώνη. Ο Πρετεντέρης το περίμενε φαίνεται και γι' αυτό άφηνε μούσι τόσο καιρό.
♦ Εκανε όμως τη σοβαρότερη πολιτική τοποθέτηση. Θα μεσολαβήσουν, σχολίασε, Χριστούγεννα, κουραμπιέδες, γαλοπούλες. Και πακέτα ενδεχομένως.
♦ Το πειστικότερο συναινετικό επιχείρημα ήταν του Αλέξη Παπαχελά: «Εδώ τα βρήκαν σήμερα Κούβα και Αμερική». Να γίνουμε Κουβαντάναμο.
♦ Ο Τσίπρας δεν φαινόταν κατενθουσιασμένος. Μου το εξομολογήθηκε ο ράφτης του. Του τηλεφώνησε για το πρωθυπουργικό κοστούμι και του απάντησε: «Ασ' το ακόμα, Ελλάδα είναι, δεν ξέρεις τι γίνεται».
♦ Απίστευτο. Ψηφίσαμε για τον Σταύρο Δήμα και τελικά το θέμα ήταν ο Μελάς και ο Πρετεντέρης.
♦ Ο Πρετεντέρης ζήτησε δωρεές-στεφάνια να κατατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα.
♦ Ο Μελάς δήλωσε υπερήφανος ότι ψήφισε 20% αρνητικά και το υπόλοιπο 80% θα ψηφίσει στις δύο άλλες ψηφοφορίες, θετικά. Τον λόγο δεν τον εξήγησε. Γίνονται υποθέσεις:
1. Το 20% είναι η προκαταβολή.
2. Εχει στεγνώσει η αγορά.
3. Δεν έχουν έρθει τα αεροπλάνα-φορτηγά του Στουρνάρα.
4. Μας δουλεύει άγρια.
5. Μένει στην Ιστορία ως ο βουλευτής-σύμβολο του Κοινοβουλίου από υπάρξεώς του.
♦ Εννοείται ότι κυκλοφόρησαν κιόλας τα συνθήματα:
1. Μελάς - Μελάς - Αντώνης Σαμαράς!
2. Μελάς, το μεγαλείο σου!
Εκτακτο, αλλάζουν όλα: Η τρόικα ζήτησε να εκλεγεί ο Πρόεδρος με 160.
Λάκης Μπέλλος από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"