ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/12 ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Εικαστική Έκθεση του Γιάννη Πίτσιου «30 χρόνια δημιουργίες»



Εικαστική Έκθεση του Γιάννη Πίτσιου με τίτλο «30 χρόνια δημιουργίες», εγκαινιάζεται στο Λιτόχωρο, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ναυτικό Μουσείο), την ερχόμενη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 6.30 το απόγευμα.
Η έκθεση αυτή έχει ένα ξεχωριστό τοπικό ενδιαφέρον αφού εκτός από το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης κατάγεται από το Λιτόχωρο, κάμποσα από τα έργα του Γιάννη Πίτσιου έχουν αναφορά στην ελληνική μυθολογία, στη μαγεία του Ολύμπου αλλά και ευρύτερα στην Πιερική Γη.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΣΙΟΣ

Ο Γιάννης Πίτσιος γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1963, σπούδασε εργοδηγός δομικών έργων και σχεδιαστής αρχιτεκτονικού σχεδίου.
Ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα του, εδώ και 25 περίπου χρόνια είναι οικοδόμος – κατασκευαστής κατοικιών, τεχνικών έργων, εργολαβιών.
Με τη ζωγραφική ασχολείται περίπου 35 χρόνια τώρα, με μια σχέση σεβασμού, αγάπης και προσωπικής εσωτερικής αναζήτησης μέσα από το σχέδιο και το χρώμα.
Είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, αν και γι αυτόν η λέξη «αυτοδίδακτος» ως έννοια δεν ισχύει, γιατί ερευνώντας το έργο και τη ζωή μεγάλων δασκάλων της τέχνης μπορεί κανείς να μάθει, να διδαχθεί, να δοκιμάσει, να πειραματιστεί και να δώσει κάτι από τον εαυτό του, απ’ αυτά που ο καθένας κρύβει μέσα του, αποτυπώνοντάς τα στο χαρτί, στον καμβά, μέσα στο σχέδιο, στο χρώμα, στη σύνθεση.
Τη σχέση, τη σύνδεση του πραγματικού με το φανταστικό, τον συμβολισμό, τα όνειρα, την ποίηση, την ελληνική μυθολογία και τη μαγεία του Ολύμπου προσπαθεί να αποτυπώσει, όλα αυτά τα χρόνια, στον καμβά κρατώντας ιδιαίτερες σχέσεις και «συνομιλώντας» πολλές φορές με ορισμένους μεγάλους δασκάλους της τέχνης.
Έχοντας συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, ήρθε η ώρα να παρουσιάσει συνολικά το έργο του, κυρίως των τελευταίων χρόνων, στην πρώτη του ατομική έκθεση.