ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μαινόμενος ο Κασιδιάρης στη Βουλή: Αλήτης ο Σαμαράς – Υπέρ της αθώωσής του 8 βουλευτές των ΑΝΕΛ

kasidiaris1-570
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βουλή η απόφαση βόμβα οκτώ βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου και μάλιστα ενώ είχε προηγηθεί το χυδαίο παραλήρημά του στη Βουλή με φωνές και βρισιές.
Μόλις επτά ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου δίνουν το στίγμα των προθέσεών τους και στηρίζουν ανοιχτά Κασιδιάρη και Χρυσή Αυγή. Παρόν ψήφισε ο Γαβριήλ Αβραμίδης.
Οι ΑΝΕΛ έσπευσαν να... αθωώσουν και τους Χρυσαυγίτες Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Μπούκουρα καθώς ψήφισαν «κατά» οι Δημαράς, Δαμαβολίτης και Χαϊκάλης και «παρόν» οι Ουζουνίδης, Κουίκ, Χρυσοβελώνη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
Για Κασιδιάρη: Υπέρ 219, κατά 18, παρόν 1
Για Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Μπούκουρα: Υπέρ 222, κατά 13, παρόν 3.
Ο Σαμαράς παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη
Με πρωτοφανούς χυδαιότητας εκφράσεις καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου.
Η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Κασιδιάρης έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Φαίνεται πως περίμενε καιρό να επιστρέψει στη Βουλή για να κάνει το... σόου του!
Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πως έχει παρέμβει προσωπικά στη δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή (διαβάστε περισσότεραΕΔΩ).
Συμβούλιο Εφετών: Να παραμείνουν στη φυλακή
Την παραμονή στη φυλακή των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτών, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία, παράλληλα, κρίνει ότι μπορεί να αποφυλακιστεί ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.
Η εισαγγελέας Εφετών, κ. Στεφανάτου, ζητά από τους εφέτες να απορρίψουν τις προσφυγές που κατέθεσαν οι βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Ωστόσο, για τον συγκατηγορούμενό τους στην υπόθεση, Στάθη Μπούκουρα, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή του. Μεαξύ άλλων λόγων, η κ. Στεφανάτου θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και έτσι προτείνει στο Συμβούλιο να δεχθεί την έξοδό του από τη φυλακή. Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, η εισαγγελέας ζητά την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.