ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ?


Είναι γνωστό ότι με την έναρξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, ένας κλάδος που κυριολεκτικά κατέρρευσε, είναι αυτός της οικοδομικής δραστηριότητας. Αυτό είχε σαν συνέπεια, χιλιάδες συνάδελφοι μας σε όλη την χώρα και στον νομό μας, να μείνουν άνεργοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και της οικογένειες μας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια. Πολλοί συνάδελφοι μας κινούνται κυριολεκτικά στα όρια της επιβίωσης αφού έχουν χρόνια να κάνουν ένα μεροκάματο η ανακυκλώνουν την ανεργία και την φτώχεια τους στα 5μήνα προγράμματα (αλήθεια εσείς με προγράμματα ημερομηνίας λήξης και μισθό 490 ευρώ και αυτά δεν τα παίρνουμε κάθε μήνα, ζείτε της οικογένειες σας ?).
Πολλοί από εμάς  σταματήσαμε τα παιδιά μας από όλα τα φροντιστήρια, από κάθε εξωσχολική δραστηριότητα. Οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΕΥΑΚ κ.α.) έχουν χτυπήσει κόκκινο είναι για μήνες απλήρωτοι και νομοθετήσατε σαν συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) τον ΕΝΦΙΑ, μετονομασία του δήθεν προσωρινού χαρατσιού που πληρωνόταν μέσο των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για να μας τσακίσετε εντελώς. Η κατάσταση είναι τραγική και το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο.
Το σωματείο οικοδόμων Κατερίνης, στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προσπάθησε να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αναδείξει όλα τα προβλήματα που αναφέρουμε και κυρίως να απαιτήσει, να διεκδικήσει, μέτρα προστασίας των ανέργων.
Στις 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας και παραδώσαμε υπόμνημα με αιτήματα μας στον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ κύριο Ζαρωτιάδη. Γνωστοποιούσαμε ότι διεκδικούμε έκτακτο επίδομα 1000 ευρών για της μέρες των γιορτών, για τους ανέργους συναδέρφους μας. Του ζητήσαμε να προωθήσει το αίτημα στους πολιτικούς του προϊσταμένους και να μας ενημερώσει άμεσα στο αίτημα μας. Ακόμα από τον ΟΑΕΔ (φωνή βοώντος εντ ερήμου).
Την ίδια μέρα παραδώσαμε το υπόμνημα εμείς οι ίδιοι στα γραφεία των 4 βουλευτών της Ν.Δ  του νομού μας. Στους κυρίους Κουκοδήμο, Κωνσνταντόπουλο, Χριστογιάννη και την κυρία Μάνη-Παπαδημητρίου. Το υπόμνημα παραδόθηκε σε συνεργάτες των βουλευτών, εκτός από τον κύριο Χριστογιάννη που τον βρήκαμε στο γραφείο του.
Στο άκουσμα των αιτημάτων μας, αυτό του έκτακτου επιδόματος 1000 ευρών για της μέρες των γιορτών και της θεώρησης των ανασφάλιστων βιβλιαρίων μας χωρίς προϋποθέσεις λόγω της ανεργίας στον κλάδο, βαρεθήκαμε να ακούμε ότι έχουμε δίκιο. Από τότε δεν πήραμε καμιά απάντηση και ας είχαμε της δεσμεύσεις ότι θα μας απαντήσουν. Εξού και όλοι μας ζήτησαν τα τηλέφωνα μας για να μας ενημερώσουν.
Από τότε πέρασε 1 μήνας και κάτι μέρες και σε λιγότερο από 23 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και αυτό που εισπράξαμε και από τους 4 βουλευτές της Ν.Δ. του νομού μας ήταν απαξίωση, αδιαφορία, περιφρόνηση. Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση στα αιτήματα που τους προβάλλαμε. Μας κοροιδέψανε, μας αντιμετώπισαν περιφρονητικά, στα αιτήματα που βάλλαμε που είναι αιτήματα επιβίωση μας. Το ίδιο και από τον ΟΑΕΔ Κατερίνης.
Κύριοι βουλευτές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε αυτοί που χτίσαμε της κατοικίες σας, τα γραφεία σας, δημόσια έργα στο νομό μας (σχολεία, νοσοκομείο,  δρόμους, έργα υποδομής) που πάτε μετά εσείς και συνωστίζεστε ποιος θα κρατήσει την κορδέλα των εγκαινίων για να φωτογραφηθείτε και να σας δει ο κόσμος, για να οικειοποιηθείτε δημόσια έργα, άγρα των ψήφων. Είμαστε αυτοί που συνεισφέραμε στο ΑΕΠ της χώρας, στα ασφαλιστικά ταμεία που η διαχρονική πολιτική σας, τα ρήμαξε.
Αγνοήσατε ένα σημαντικό κοινωνικό κομμάτι της εργατικής τάξης. Τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές και είμαστε περήφανοι για αυτό. Για της οποιεσδήποτε εξελίξεις θα ενημερώσουμε το σύνολο των συναδέλφων του κλάδου, όχι μόνο από Κατερίνη, αλλά από όλο τον νομό. Έχουμε αυτή την δυνατότητα.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα δώσουμε της απαντήσεις μας όπως εμείς ξέρουμε, συζητώντας με όλους τους συναδέλφους του κλάδου και αποφασίζοντας συλλογικά τα επόμενα μας βήματα. Δύναμη μας είναι η ταξική ενότητα και ως έτσι θα δράσουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους κάθε ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το βράδυ, από εξίμιση η ώρα, να συνεχίσουν να περνάνε από το σωματείο για να γράφονται στις καταστάσεις για την διεκδίκηση του εκτάκτου επιδόματος των 1000 ευρώ και να διαμορφώσουμε και άλλα αιτήματα που μπορούν να μας ανακουφίσουν λίγο μεσούσης της οικονομικής κρίσης για να περάσουμε στην αντεπίθεση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ