ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ, Παρουσίαση Βιβλίου ''Βροχή Πάνω στην Πέτρα''









Μία όμορφη βραδιά στο βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ
Η Βίκυ Μήτρου
Η Νατάσα Γκουτζικίδου
Η Χριστίνα Σιαμάγκα
Ο Νίκος Στεργιούλας
Χάρισαν μια πρωτότυπη προσέγγιση στο βιβλίο της Νατάσας Γκουτζικίδου "Βροχή πάνω στην πέτρα".
Ο διάλογος της Βίκυς Μήτρου με την συγγραφέα, ανέδειξαν την οξυδέρκεια της δημοσιογράφου και τις διαδρομές σκέψης και δράσης της συγγραφέως.
Ο έρωτας
Ο πόλεμος
Η μάνα
Η βεντέτα
ενώνονται με δεσμά όπου είναι δυσδιάκριτες η κυριαρχία κάποιου.
Όλα συνυπάρχουν για να αναδείξουν τον άνθρωπο, τον ήρωα που θα καθορίσει εν τέλει και τη μοίρα του. Όλο το περιβάλλον αναδεικνύεται και επιβάλλει στον αναγνώστη την ενεργοποίηση των συναισθημάτων του και της σκέψης του.
Το κείμενο που διάβασε η φοιτήτρια φιλολογίας Χριστίνα Σιαμάγκα, φώτισαν ένα δρόμο που μπορούσε να πάρει η σκέψη σας.
Και τούτο γιατί ο αναγνώστης παρεμβαίνει στο έργο με τις δικές του καταβολές -ψυχικές, νοητικές, συναισθηματικές- και ολοκληρώνει το όνειρό του μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.
Τέλος, η αισθαντική και προσωπική εκτέλεση των τραγουδιών από τον Νίκο Στεργιούλα, συμπλήρωσε την περιρρέουσα όμορφη ατμόσφαιρα.
Πάντα καινούριες προσεγγίσεις στις παρουσιάσεις των βιβλίων επιμένουν να κάνουν οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου ΜΑΤΙ, ανοίγοντας δρόμους στις παρουσιάσεις και αποκαλύπτοντας ότι και η παρουσίαση θέλει μελέτη, αγάπη και μεράκι τόσο ως προς τους παρουσιαστές όσο και ως προς τον χώρο.

Υ.Γ Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά, όλους εσάς, που στηρίζετε τις προσπάθειές μας μέσα από την προβολή των δημοσιευμάτων μας !

Με Εκτίμηση,
Έλλη Πασχαλίδου