ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Βαρύ «κατηγορώ» κατά της τρόικας.

 
Σαμαράς: Βαρύ «κατηγορώ» κατά της τρόικας.Μέχρι την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού..

επιμελητηρίου δεν είχε δεχθεί κανένα τηλέφωνο από τους στενούς του συνεργάτες ή τον Γκίκα Χαρδούβελη για την πολυθρύλητη απάντηση της τρόικας στο πακέτο «φωτιά» που έστειλε η κυβέρνηση.

Ούτως ή άλλως η ομιλία είχε γραφτεί από νωρίς και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού που γνώριζαν έλεγαν πως «απόψε ο Σαμαράς θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...». Η επιθετική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά έβαλε επί της ουσίας στο ίδιο «κάδρο» τους εκπροσώπους της τρόικας και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Και στους δυο χρέωσε, με διαφορετική ένταση στα επιχειρήματα, ότι παίζουν με τη σταθερότητα της χώρας. Είτε με τις εκλογές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε με τις απαιτήσεις που εγείρουν από την ελληνική κυβέρνηση:

- Ο Τσίπρας πιέζει και «εκβιάζει» βουλευτές για να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές μιλώντας ακόμη και για "αποστασίες"

- Η τρόικα ζητά μέτρα «φαρμάκι» για την οικονομία και την κοινωνία τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις επενδύσεις και τις αγορές και οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας στα εθνικά θέματα.

- Η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ δείχνει να μη θέλει να περάσει η χώρα οριστικά στην «επόμενη μέρα». Αμφισβητεί τα όσα πέτυχε μέχρι σήμερα η Ελλάδα και τορπιλίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Ελληνικός λαός.

- Ο Τσίπρας διαψεύστηκε μέχρι σήμερα σε όλες τις προβλέψεις του για την πορεία της οικονομίας. Η τρόικα διαψεύστηκε σε όλες τις προβλέψεις της για τα δημοσιονομικά.

Το βαρύ «κατηγορώ» του κ. Σαμαρά κατά της τρόικας και του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από ένα δραματικό τελεσίγραφο για τα μέτρα που ζητά εδώ και τώρα το ΔΝΤ - ακόμη και τα προληπτικά του καλοκαιριού - ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορεί να δεχθεί άλλες παράλογες απαιτήσεις. Μήνυμα που έχει περάσει από όλους τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου προς τους συνομιλητές τους στην τριμερή:

«Σε ό,τι αφορά την Τρόικα, εδώ είμαστε, έτοιμοι για την τελική συμφωνία. Η οποία μπορεί να υπάρξει, αν πράγματι θέλουμε όλοι την "επόμενη μέρα" στην Ελλάδα. Αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί. Εγώ δεν μπορώ να τις δεχθώ. Είμαστε στο τέλος του 2014, κι ενώ η Ελλάδα απέδειξε και την αξιοπιστία της και τη θέλησή της να σταθεροποιηθεί και να μπει στο δρόμο της εξυγίανσης και της Ανάπτυξης. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας φέρεται όπως φερόταν δυόμιση χρόνια πριν ή όπως φερόταν τέσσερα χρόνια πριν, όταν τα πάντα κατέρρεαν»