ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ- ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Αιγίνιο, 8-9-2014
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η έντονη και διαρκής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Συγκεκριμένα, τέθηκαν εκτός κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος Κολινδρού – Παλιάμπελων καθώς και ένα τμήμα του αγροτικού δρόμου που βρίσκεται δίπλα στο ρέμα «Γυαλιά» του Αιγινίου.
Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύδνας -Κολινδρού υπό τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαγδάρη  και  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κακάνη με όλα  τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και αμέσως μετά δύο  ξεχωριστά κλιμάκια των τεχνικών του Δήμου μαζί με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο επισκέφθηκαν  τα σημεία των καταστροφών για να εξεταστεί επί τόπου η κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι:
Ο δρόμος Κολινδρού – Παλιάμπελων όπου καταστράφηκε ολοσχερώς λόγω  των κατολισθήσεων και της καθίζησης του οδοστρώματος,  καθώς και ο δρόμος Σφενδάμη – Παλαιόστανη όπου διαπιστώθηκε επίσης μεγάλη κατολίσθηση.
Σημαντικά προβλήματα επίσης παρατηρήθηκαν στα ρέματα «Κρυονέρι» και «Γυαλιάς» του Αιγινίου όπου προληπτικά έκλεισε τμήμα του παράπλευρου αγροτικού δρόμου για την αποφυγή ατυχημάτων έως την αποκατάστασή του.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε επίσης το φράγμα της Τοπικής Κοινότητας Αλωνίων για να εξεταστεί η  καλή λειτουργία του υπερχειλιστή και να τεθεί σε λειτουργία η εκτόνωση του φράγματος στην περίπτωση που θα διαπιστωνόταν ότι υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, κάτι που δεν συνέβη. Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και  σε διαρκή ετοιμότητα  για τυχόν συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ο Δήμαρχος, αύριο Τρίτη 9-12-2014, θα επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών.


Σημ.:  Συνημμένες φωτογραφίες από τον δρόμο Κολινδρός-Παλιάμπελα (περιοχή τζιρικνιά) ύστερα από την πολύωρη χθεσινή βροχόπτωση!


Γραφείο Τύπου Δήμου