ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση χάνει… και τους συνταξιούχους

Ο Αντώνης Σαμαράς
“ Ποιες ηλικιακές ομάδες φαίνεται να χάνει η κυβέρνηση με τις επιλογές που υιοθετεί και με την εφαρμογή των εντολών της τρόικας  
Όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις πιστοποιούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο που αφορά στην εκλογική συμπεριφορά των ηλικιακών ομάδων:……….
……….
• Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός αυτής των άνω των 60 ετών και μάλιστα στις ηλικίες 18-35 η υπέρ του διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
• Η Ν.Δ. προηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 και μάλιστα με αισθητή διαφορά.
Όπως λοιπόν επεσήμαινε στο Newsbomb.gr γνωστός κι έγκυρος αναλυτής δημοσκοπήσεων, αν η κυβέρνηση υποκύψει τελικά στις ιταμές αξιώσεις της τρόικας που αφορούν σε ακόμα μία μείωση συντάξεων και μάλιστα των κύριων συντάξεων (πέραν δηλαδή του άγριου πετσοκόμματος στις επικουρικές), τότε κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική ηλικιακή ομάδα που της έχει απομείνει και σε μια τέτοια περίπτωση η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο!
Εδώ μάλιστα θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι στους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών έχει καλή διείσδυση και το ΠΑΣΟΚ εκτός της Ν.Δ. Κι έτσι θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την… αδιάλλακτη στάση του ΠΑΣΟΚ που λέει όχι σε νέες περικοπές των κύριων συντάξεων (αφού βέβαια έχει ψηφίσει το πετσόκομμα των επικουρικών…). Αλλά και η στάση της Ν.Δ., που επίσης αρνείται μειώσεις στις κύριες συντάξεις έτσι εξηγείται.
Βέβαια οι συνταξιούχοι ή όσοι είναι κοντά στο να βγουν στη σύνταξη θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην –ήδη δεινά δοκιμαζόμενη- ζωή τους από άλλα μέτρα που ήδη έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση επειδή έχει υποκύψει στις αξιώσεις της τρόικας (π.χ. την αύξηση των ετών εργασίας προκειμένου να πάρει κάποιος σύνταξη, την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).
Ωστόσο οι συγκυβερνώντες προσπαθούν να κρατήσουν εκτός της νέας επώδυνης κι επονείδιστης συμφωνίας με την τρόικα το κόψιμο, το νέο κόψιμο των κύριων συντάξεων, μπας και περισώσει την υπεροχή της στους άνω των 60 ετών…
Και απομένει να δούμε, αν και πόσο θα συνεχίσει να αρνείται αυτό το μέτρο…
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr