ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο «χάρτης» των ανεξάρτητων στη Βουλή και η προεδρική εκλογή


Ένας ένας ανοίγουν τα χαρτιά τους για τη στάση που θα τηρήσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της..
Δημοκρατίας οι ανεξάρτητοι, αλλά και οι βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αρκετοί εκ των οποίων στο πρόσφατο παρελθόν διαφοροποιήθηκαν λεκτικά από την απόφαση των κομμάτων τους να μην ψηφίσουν στην παρούσα βουλή για ΠτΔ.
Τη σκυτάλη από τον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος πρώτος απ' όλους το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, «ανέβασε» στο λογαριασμό του στο Twitter το σαφέστατο μήνυμα ότι με το πιστόλι στον κρόταφο δεν ψηφίζει για Πρόεδρο, πήρε σήμερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, η οποία είπε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα.
Ο έτερος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος μαζί με την κ. Φούντα ήταν στην ομάδα των τριών που διαφωνούσαν με την απόφαση του κόμματος, είπε ότι η συγκυρία «αδικεί τον Σταύρο Δήμα», δηλώνοντας ότι εκτιμά τον υποψήφιό της κυβέρνησης, αλλά δεν θα τον υπερψηφίσει.
Ο ανεξάρτητος Πάρης Μουτσινάς με νεότερη δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητη Χρυσούλα Γιαταγάννα, η οποία προ ημερών συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ευχήθηκε να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι ο λαός «εκβιάζεται από την κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ξένους».
Στον αντίποδα, θετικός στο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητος Παναγιώτης Μελάς. «Δεν έχω αποφασίσει, δεν εκβιάζομαι από κανέναν και τίποτε» ξεκαθάρισε ο κ. Μελάς.
Έτοιμος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής.
Με τα έως τώρα δεδομένα, 10 ανεξάρτητοι βουλευτές τάσσονται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης,Κ. Μάρκου, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Πολύδωρας, Γ. Κουράκος, Π. Μελάς).
Αρνητικοί στην εκλογής ΠτΔ είναι εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές (Οδυσσέας Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης, Θ. Τζάκρη, Ραχήλ Μακρή, Π. Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Μ. Μπόλαρης, Χρ. Γιαταγάνα, Π. Μουτσινάς).
Ενώ δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τη στάση τους η Μ. Ιατρίδη, οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος και ο Β. Καπερνάρος, ο οποίος με μήνυμά του στο twitter σημείωσε απλά ότι είναι σταθερή η θέση του και δεν αλλάζει από την υποψηφιότητα Δήμα.
http://www.naftemporiki.gr/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ