ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο πρώτος γύρος για Πρόεδρο σε λίγες ώρες - Οι "αλλαγές" της τελευταίας στιγμής


Σε κλίμα πιέσεων και καταστροφολογίας θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00 η πρώτη ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
τους 121 αν προστεθούν οι συνολικά 22 βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ. 
Από την δεξαμενή των Ανεξάρτητων βουλευτών ισχύουν τα εξής δεδομένα: 
«ΟΧΙ» έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν μέχρι στιγμής 10 βουλευτές. Οι Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, θεοδώρα Τζάκρη, Μίκα Ιατρίδη, Ραχήλ Μακρή,  και ο Πάρις Μουτσινάς βρίσκονται σε αυτή την κατεύθυνση. 
Προς το «ΟΧΙ» κινούνται επίσης, οι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης και Γιάννης Κουράκος ενώ «ΠΑΡΩΝ» δήλωσε ότι θα δηλώσει ο Βασίλης Οικονόμου.
Αδιευκρίνιστο για το τι θα το κάνουν είναι οι εξής: 
Απροσδιόριστη έχει μείνει η στάση των πέντε βουλευτών Βύρωνα Πολύδωρα, Βασίλη Καπερνάρου,Κώστα Γιοβανόπουλου Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. 
Τα «ΝΑΙ» μέχρι στιγμής διαμορφώνονται ως εξής: 
155 βουλευτές αθροίζουν τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. 
Από το τμήμα των ανεξάρτητων, θετικά προσκείμενοι προς την επιλογή Δήμα έχουν δηλώσει 6 βουλευτές. οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Παναγιώτης Μελάς, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Νταβρής και Κατερίνα Μάρκου έχουν ξεκαθαρίσει ήδη τη στάση τους δημόσια.
Τι δείχνουν τα νούμερα για την πρώτη ψηφοφορία
Όπως φαίνεται και από τα νούμερα, ακόμα και με την συμβολή αστάθμητων επιλογών, η κυβέρνηση με δυσκολία μπορεί να ξεπεράσει τους 165 βουλευτές. Σημείο κλειδί για την υπέρβαση αυτού του ενδεχομένου μπορεί να είναι μόνο η στάση της ΔΗΜΑΡ, αφού μετά την δήλωση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτη όποιον ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνεται παράθυρο για «διαρροές» στο μέλλον.