ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πύργος: Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων


Γροθιά στο στομάχι το κείμενο που έχει τίτλο «Πύργος: Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων» και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου.

Είναι κι αυτή μια εικόνα της Ελλάδας  όπως την κατάντησε η συγκυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής Σαμαρά – Βενιζέλου.

Πίσω από πολύχρωμα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που αναβοσβήνουν γιορτινά  στα παράθυρα των σπιτιών της πόλης του Πύργου Ηλείας, κάποια παιδιά σχεδόν γυμνά περπατούν ξυπόλυτα ανάμεσα στα σκουπίδια, παίζουν δίπλα τους ανέμελα και...
αναζητούν κάτι φαγώσιμο.

Οι φωτογραφίες – γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης κοινωνίας μας , μου εστάλησαν προ ημερών από έναν πολύ καλό μου φίλο με την σημείωση :
«Παιδιά αγρίμια …παιδιά σαν τα άγρια ζώα …Και μετά λέμε για σεβασμό στη ζωή και στα δικαιώματα των παιδιών…»

Στις παρυφές της πόλης, δυο βήματα από τα υποκριτικά χαμόγελα των τοπικών παραγόντων ανεξαρτήτου χρώματος και κόμματος, μικρά αγγελούδια σχεδόν γυμνά μέσα στο κρύο, αντί να βρίσκονται στο σπιτικό τους μέσα στην ζεστή αγκαλιά της μάνας τους, παίζουν και αναζητούν την τροφή τους μέσα στους κάδους των απορριμμάτων κάπου πίσω από το στάδιο.
Τα παιδιά παίζουν με τα σκουπίδια, έμαθαν να ζουν με τα σκουπίδια και  το περιβάλλον που μεγαλώνουν είναι τα σκουπίδια μας.

Γι αυτές τις αθώες παιδικές ψυχές ούτε φέτος θα γεννηθεί ο Χριστός αφού οι κάθε λογής υποκριτές δεν φρόντισαν να δείξουν το πραγματικό τους ενδιαφέρον και να τα στηρίξουν αληθινά αλλά αρκέστηκαν για μια ακόμη φορά στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και στα ψεύτικα τα λόγια.

Πίσω από πολύχρωμα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που αναβοσβήνουν γιορτινά  στα παράθυρα των σπιτιών της πόλης του Πύργου Ηλείας, κάποια παιδιά φέτος σχεδόν γυμνά,  ψάχνουν με τον δικό τους τρόπο να βρουν την φάτνη που θα γεννηθεί ο Χριστός…