ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τελευταία προβολή για αυτή τη σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης



H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου την ταινία "Dabba-The Lunchbox". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ρίτες Μπάτρα
Παίζουν: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναβαζουντίν Σιντίκι

Εκείνος είναι ένας εσωστρεφής χήρος, λογιστής, έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί. Εκείνη είναι μια νεαρή πανέμορφη σύζυγος και μητέρα, που ωστόσο συνειδητοποιεί ότι ο γάμος της είναι δυστυχισμένος. Ζουν στο Μουμπάι, εκεί όπου χιλιάδες ντελιβεράδες κάθε μέρα, μ’ ένα εντελώς δικό τους σύστημα, διανέμουν ως το μεσημέρι γεύματα που στέλνουν στους εργαζόμενους οι οικογένειές τους για να φάνε στη δουλειά. Μια τέτοια αποστολή, από την Ιλα στον άντρα της, παραστρατεί και καταλήγει στον Σατζάν. Κανείς από τους δυο τους δεν θα διορθώσει το λάθος, μιας και στις πλούσιες γεύσεις του φαγητού και στα γράμματα που οι δυο τους θ’ αρχίσουν να ανταλλάσσουν μέσα στα κουτάκια με το φαγητό, θ’ ανακαλύψουν μια ελπίδα για μια νέα αρχή, προτού ακόμα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο. 
Ο σκηνοθέτης μας δίνει μια διαφορετική ρομαντική ταινία, που εκτυλίσσεται στη σημερινή Ινδία, αλλά διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός ρετρό σινεμά. Με ασυνήθιστη λεπτότητα, χιούμορ και μυρωδάτα φαγητά μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα κάτι πολύ ιδιωτικό, μια απροσδόκητη πίστη στις δεύτερες ευκαιρίες της ζωής.