ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Καρφώνει Ν.Δ. ο Κουκούτσης: Μας παρακαλάτε στους διαδρόμους, να ψηφίσουμε Πρόεδρο για να μην έρθουν οι κομμουνιστές


Yπό την σκιά των εκλογών, ζήτημα που θέτουν ακόμη και υπουργοί, διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015. "Πολιτική σταθερότητα, αλλιώς εκλογές" ήταν το δίλημμα του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε να βρεθεί ένας κοινός τόπος ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

Καταγγελία ότι βουλευτές της ΝΔ παρακαλούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν...
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ο χρυσαυγίτης Δημήτρης Κουκούτσης: «δεν μας πιάνετε στους διαδρόμους και μας λέτε: εσείς δεν θα ψηφίσετε; Θα αφήσετε τη χώρα στους κομμουνιστές;». Σημειώνεται ότι κάλεσε τον παλιό του γνώριμο Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει χρησιμοποιώντας στίχους από το τραγούδι «Δώσε ένα τέλος» του Νότη Σφακιανάκη: «δώσε ένα τέλος να αρμόζει, κάνε μια έξοδο μεγάλη, να σε χειροκροτήσουμε όλοι, τα πλήθη μάγεψε και πάλι».

«Η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να κάνει το μεγάλο βήμα σε μία νέα εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ισοτιμίας με όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, ως κυβέρνηση, ως βουλευτές, έχουμε ένα και μόνο στήριγμα για να πάρουμε τις αποφάσεις να οδηγήσουμε τη χώρα σε αυτή την εποχή: τη βούληση των πολιτών», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στο κείμενο των 8 βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους ζητώντας τους να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό: «η πολιτική σταθερότητα δεν είναι χωρίς περιεχόμενο. Η ψήφιση του Προϋπολογισμού είναι προϋπόθεση. Για να έχουμε σταθερότητα πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο».

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος», είπε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος για να ισορροπήσει τις πολιτικές εντυπώσεις επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποστασία. «Τον Μάρτιο έχουμε εκλογές Προέδρου Δημοκρατίας. δεν έχουμε εθνικές εκλογές», είπε και υποστήριξε ότι η Αριστερά «δεν έχει σχέση με την αποστασία και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής», επειδή αφορούσαν μόνο την Ένωση Κέντρου και την δημοκρατική παράταξη. «Επιχειρείτε σήμερα χωρίς να έχετε καμία σχέση με εκείνα τα ιστορικά γεγονότα να τα οικειοποιηθείτε. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γιώργου Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

Κ.Πουλ από avgi